Aandeel van de Week: Facebook Facehook

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor Facebook als Aandeel van de Week. Op dit moment stellen we: “Facebook Facehook”. Het is echter nog wachten op een definitieve ‘knock out’. Het aandeel is sinds de zomermaanden van vorig jaar met bijna 200% gestegen. We hebben rond $70 een put gekocht op het aandeel in anticipatie op een (forse) daling richting $60 of lager.

Facebook Weekly OptieAcademy
Facebook Weekly OptieAcademy

Facebook heeft moeite met de bovenkant van het stijgende trendkanaal (zie bovenstaande chart). Het niveau van $75 is vooralsnog te hoog gegrepen. We hechten echter meer waarde aan horizontale niveaus aangezien de markt dit beter onthoudt. Het $70-level is een psychologisch belangrijk niveau waarop het fonds is afgeketst. Bij een doorbraak van het steunniveau rond $65 achten wij een verdere daling richting een koersdoel van $60 waarschijnlijk. Dat betekent dus een dalingspotentieel van ruim 11% vanaf het huidige niveau.Over Facebook
Facebook is nog steeds het grootste ‘social network’ met ruim 1,2 miljard wereldwijde gebruikers. De marktkapitalisatie bedraagt ongeveer $166 miljard. De koers/winst-verhouding van ruim 40 kan stevig worden genoemd. Het fonds heeft nog geen dividend uitgekeerd. Meer info kunt u vinden op de website van Facebook.

Daggrafiek Facebook

Facebook Daily Chart OptieAcademy
Facebook Daily Chart OptieAcademy

Op bovenstaande daggrafiek is duidelijk de gestage uptrend te zien vanaf $45 in december. In maart bereikte het aandeel een alltime high op $72,59. Dit niveau bleek niet houdbaar en daalde het vervolgens tot onder de $70. Op dit moment zitten we short in het aandeel en verwachten we een verdere daling richting $60 alwaar een gap te vinden is. Een stop-loss leggen we in ieder geval boven de high van dit jaar rond $73. 

Eerste weerstand: $70
Tweede weerstand: $72,59
Eerste steun: $65
Tweede steun: $60

Opties op Facebook
Op Facebook zijn zeer liquide opties op de Amerikaanse optiebeurs verhandelbaar. Een aantal weken geleden hebben we een baissepositie ingenomen middels een long put. Het idee is om vanuit deze positie door te handelen richting bijvoorbeeld een putspread, danwel driepoot short. Zodra we een nieuwe positie gaan innemen, zullen we dit uiteraard aan onze OptieAanbevelingen abonnees communiceren. Voor de basisbeginselen over opties verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

OptieAcademy OptieAanbevelingen
OptieAcademy OptieAanbevelingen

OptieAcademy OptieAanbevelingen: +32,07% rendement in 2013
In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de abonnementservice OptieAanbevelingen.

Als u een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen zoekt, dan kunnen we u Tradersonly aanraden. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de laagste transactiekosten.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Facebook. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

One thought on “Aandeel van de Week: Facebook Facehook

Geef een reactie