Update Diagonal Put Spread Facebook

Hierbij een update betreffende onze positie in Facebook. We zetten op vrijdag 7 maart een baisse-affaire op in Facebook rond de koers van $70,88. We kochten een FB APR 67,50 Put en hebben hierop vervolgens gisteren een kortlopende maart-putoptie geschreven. De koers van Facebook is vervolgens gedaald richting $66, maar bereikte eerst wel even een alltime high rond $72,58 (zie onderstaande grafiek).

Update Facebook OptieAcademy
Update Facebook OptieAcademy

Facebook Facehook
Onlangs hebben we gekozen voor Facebook als Aandeel van de Week en stelden we: “Facebook Facehook”. Het $70-level is een psychologisch belangrijk niveau waarop het fonds is afgeketst, maar het is echter nog steeds wachten op een definitieve ‘knock out’. Het aandeel kwam wel wat af, maar voor ons gaat het niet snel genoeg.
Vooralsnog veerde het aandeel op boven de steunzone rond $65. Bij een doorbraak van het steunniveau rond $65 achten wij een verdere daling richting een koersdoel van $60 waarschijnlijk. Dat betekent dus een dalingspotentieel van ongeveer 13% vanaf het huidige niveau.

Aanpassing positie
Gisteren hebben we een aanpassing gedaan in onze Facebook-positie. We handhaafden onze baisse-positie in Facebook (long 1 FB APR 67,50 Put). We betaalden hiervoor $2,40 (*100) waardoor het aanvankelijke break-even-point op $67,50 – $2,40 = $65,10 was. We schreven vervolgens een maart-optie en kwamen we op deze wijze dus in een diagonale putspread te zitten: long april 67,50 put en short maart 65 put.

Door het schrijven van puts, verhogen we derhalve ons break-even point. Mocht het aandeel weer fors dalen, dan kunnen we niet meer verliezen dan onze inleg.

Positie Facebook
Long:  1 FB APR 67,50 Put @ $2,40 (betaald). Koers heden $2,10.
Short: 1 FB MCH 65 Put @ $0,18. Koers heden $0,10.
Interim resultaat: -$22.

De verwachting is dat de 65 put waardeloos gaat expireren aanstaande vrijdag en dat we vervolgens een nieuwe put kunnen schrijven. Het voordeel van veel Amerikaanse optiefondsen is dat er liquide weekopties verhandelbaar zijn. We zouden dus nog een aantal malen een put kunnen schrijven met de APR 67,50 Put als dekking, tenzij het aandeel fors gaat stijgen. In dat geval kunnen we onze volledige betaalde premie verliezen en worden wij zelf dus in een ‘hoek gezet’.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen.

OptieAcademy
Talk, Think & Trade like a Winner.

Jan Robert Schutte (06-50746210) en Harry Klip (06-31903957)
E-mail:info@optieacademy.nl

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft een positie in Facebook. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie