Mondelez

Optie Trade van de Week: Geschreven Juli Put op Mondelez

We zien momenteel gematigd opwaarts potentieel Mondelez International met tickersymbol (MDLZ). Mondelez heeft een market cap van $89 miljard en genereert bij de huidige koers een dividendrendement van 2,7%.

Mondelez

Mondelez International is een wereldleider in de snackindustrie, met een rijke geschiedenis en een breed scala aan producten die over de hele wereld geliefd zijn. Het bedrijf, dat zijn oorsprong vindt in de Verenigde Staten, werd in 2012 opgericht na de afsplitsing van Kraft Foods Inc. Sindsdien heeft Mondelez zijn positie versterkt als een toonaangevende speler in de sector van snacks en consumptiegoederen.

Read More

TakeAway

Optie Trade van de Week: Driepoot long op Just Eat TakeAway

We zien stijgingspotentieel in het Nederlandse Just Eat TakeAway (Tickersymbol: TKWY) dat een market cap heeft van net onder de €3 miljard. We zien dat Takeaway (€12,06) wederom is gedaald nadat er vorige week goed nieuws was met Amazon en we verwachten dat binnenkort de bodem wordt gezet en daarom zetten we een driepoot long september op.

TakeAway

Just Eat Takeaway.com (TKWY) is een toonaangevend wereldwijd online voedselbezorgingsbedrijf, gevestigd in Amsterdam, Nederland. Het bedrijf werd opgericht in 2000 en is sindsdien uitgegroeid tot een belangrijke speler op de markt voor online eten bestellen.

Read More

Enbridge

Optie Trade van de Week: Gekochte Call op Enbridge

We zien stijgingspotentieel in het Canadese oliefonds Enbridge (Tickersymbol: ENB) dat een market cap heeft van $77,8 miljard. ENB heeft bij de huidige koers een dividendrendement van 7,3%. Dit oliefonds is vanaf de hogere bodem in maart rond $33 sterk gestegen tot boven de $38 waarna de koers opnieuw daalde. Inmiddels is de koers opgeveerd vanaf $35,50 en lijkt op weg te gaan naar $37,50 en wellicht hoger.

Enbridge

We spelen in op een verdere stijging richting en wellicht kunnen we nog hogere koersen zien nog voorbij de $38 mits de koers sterk blijft presteren. We spelen in op een verdere stijging door het kopen van een juli call bij een koers van circa $36,58 in de stukken. Het mooie van deze affaire is dat het maximale verlies de investering van $0,45 bedraagt mocht de koers op juli expiratie op of onder de $37,50 noteren, zijnde de uitoefenprijs van de call. Het break even point is derhalve $37,95 terwijl het opwaarts potentieel is onbeperkt is.

Read More

Optie Trade van de Week: Driepoot Short op Apple

Deze week reiken wij een driepoot long aan in Apple (Tickersymbol: AAPL). Het aandeel is qua waardering stevig geprijsd: een koers/winst verhouding van 29,35 en een dividendrendement van een schamel 0,5% lijken op een overwaarding te duiden.

AAPL Image

De Forward P/E noteert 26245 wat eveneens aan de hoge kant is. We spelen in op een daling richting de $175 door middel van het opzetten van een driepoot short, oftewel het kopen van een putspread en het schrijven van een call op basis van Juni21 opties.

Als je het opwaarts risico te groot vindt, dan kun je desgewenst een call kopen boven de geschreven call. Het maximale rendement kan $1000 minus $79 bedragen bij een expiratiekoers onder de $175 op expiratie. Risico ligt aan de bovenkant. Bij een doorbraak van de weerstand op $197 zullen we een vervolgactie doen Huidige koers AAPL: $189,95.


Transactie: 

Read More

Gilead Sciences

Optie Trade van de Week: Short Juni Put op Gilead Sciences

We zien momenteel een gematigd opwaarts potentieel in Biotechbedrijf Gilead Sciences met tickersymbol (GILD). GILD heeft een market cap van $84 miljard en genereert bij de huidige koers een dividendrendement van 4,6%.

Gilead Sciences

Gilead Sciences is al sinds jaar en dag een zeer belangrijk en prominent biofarmaceutisch bedrijf dat zich al meer dan drie decennia inzet voor het doorbreken van nieuwe terreinen in de geneeskunde.

Read More