Optie Trade van de Week: short put op Gilead Sciences

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: Wederom een geschreven put op biotechfonds Gilead Sciences.

Toelichting:
We schrijven wederom een put op biotechfonds Gilead Sciences (tickersymbol GILD), nadat we er de afgelopen maanden ook al een aantal keren succesvol mee waren.  Op dinsdag 29 oktober komt het biotechbedrijf nabeurs met kwartaalresultaten. Het fonds heeft voor een biotechfonds een relatief lage (forward) Koers/Winst-verhouding van rond de 9 en een fraai dividendrendement van 4%. We blijven gematigd positief gestemd en schrijven daarom wederom een out of the money put. Steun ligt rond de $60 en weerstand rond de $66.

Read More

Optie Trade van de Week: geschreven put op Continental

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: geschreven put op Continental

Het Duitse DAX-fonds Continental (tickersymbol CON) is bij veel beleggers bekend vanwege de autobanden. Nu vormen banden voor auto’s, motoren, vrachtwagens en allerhande industriële (rijdende) apparaten inderdaad een aanzienlijk deel van het productenpakket.

Dat is echter niet alles. Het concern maakt ook (rubberen) riemen voor bijvoorbeeld de logistieke sector, veiligheidsproducten zoals helmen voor bouwvakkers, geleiderollers voor printers en aandrijfriemen voor de industrie.

Read More

Air France-KLM

Optie Trade van de Week: Air France-KLM ready for Take-Off met geschreven Put

We schrijven een put op Air France-KLM (tickersymbol AF). De Nederlands/Franse Airliner kreeg onlangs flinke klappen, na teleurstellende vervoercijfers en de bekendmaking dat men van plan is prijsvechter Aigle Azur over te nemen.


We achten de kans klein dat de koers nog veel verder wegzakt, vandaar dat we een out of the money oktober put schrijven. Rond de €8,30 ligt steun en weerstand rond de €9,70. Air France-KLM is wat ons betreft ‘ready for take-off’.

Read More

Optie Trade van de Week: Heineken bier slaat dood, tijd voor geschreven call

We vinden (tickersymbol HEI) Heineken nog steeds te hoog staan. De koers is de laatste weken wel iets teruggevallen, maar daarna ook weer flink gestegen. Wij zijn echter van mening dat de koers niet veel verder zal stijgen, maar eerder zal consolideren op dit relatief hoge niveau. Wij schrijven een call om in te spelen op een zijwaartse/dalende beweging. Op bijgaande grafiek ziet u een neerwaartse gap rond 100 euro dat op 29 juli is gevormd. Dat komt doordat Heineken ex-dividend is gegaan. Opvallend is echter wel dat Heineken de opmars niet heeft kunnen vervolgen. Het lijkt er dus op dat het bier wat aan het doodslaan is…

Read More

Unibail Rodamco

Optie Trade van de Week: ‘Vast-Goed’ geschreven put op Unibail Rodamco

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: geschreven put op Unibail-Rodamco. Na eerder succesvol puts te hebben geschreven, schrijven we opnieuw een put op AEX-fonds Unibail Rodamco (tickersymbol UL). We achten de kans klein dat de koers nog fors verder zakt, vandaar dat we opnieuw een out of the money put schrijven. Wij blijven vast (positief gestemd) op dit aandeel en we schrijven hierop het liefst een OTM put. Het dividendrendement van zo’n 8% zorgt naar onze mening ook voor steun, hoewel dit natuurlijk geen garantie is.

Unibail Rodamco

Read More