Optie Trade van de Week: geschreven put op BESI   

We schrijven een februari put op BE Semiconductor Industries (tickersymbol BESI). Wij denken dat €30 een solide steun is en schrijven daarom een out of the money put en maken zo gebruik van de hoge volatiliteit. Tot €29,65 zijn we ‘gedekt’.

Bestaande positie:
Geen 

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 BESI FEB 30 Put @ €0,35. 

Read More

Optie Trade van de Week: 500% rendement met ratio callspread Unilever

Toelichting: We We zetten een ratio callspread op in Unilever (tickersymbol UNA). De koers daalt in lijn met de markt en nadert de stijgende steunlijn op ongeveer €52,50. We zetten een ratio callspread op in Unilever. We verwachten dat de koers de €55 niet snel zal doorbreken, omdat daar een sterke weerstand ligt. We investeren slechts 33 eurocent met potentie om €1,67 te verdienen als de koers op €55 expireert.

Transactie: We kopen (Open Buy): 1 UNA JAN 53 Call @ 1,19 (betalen). We verkopen (Open Sell): 2 UNA JAN 55 Call @ 0,43 (ontvangen).

Read More

TakeAway

Optie Trade van de Week: ratio putspread op TakeAway

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: Ratio Putspread op TakeAway

We zetten een ratio putspread op in TakeAway (tickersymbol TKWY). TakeAway is gestegen op het nieuws dat Prosus een bod heeft gedaan op Just Eat. Ze bieden GBP 7,10 per aandeel in contanten. Dit is een 20% hoger bod dan dat van TakeAway. Prosus denkt dat er grote investeringen in Just Eat nodig zijn en dat TakeAway problemen heeft deze investeringen te doen. Met deze affaire kunnen we flink verdienen als de koers richting de 70 euro expireert. TKWY heeft een torenhoge Koers/Winst-verhouding van meer dan 100.

TakeAway

Read More