Short put zoom

Optie Trade van de Week: Geschreven put op Zoom met koersdoel $75

We zien opwaartse kansen in Zoom (Tickersymbol: ZM). Zoom is een leidende Amerikaanse technologiefonds op het gebied van Video Communicatie en is de grote, zo niet grootste, concurrent van Teams (van MicroSoft). Zoom heeft een market cap van ongeveer $21,4 miljard en keert op dit moment geen dividend uit.

Zoom

De koers tikte onlangs een low aan van circa $65 en is opgeveerd tot boven de $70. We blijven fiducie houden in ZM en schrijven een oktober Put. Steun kunnen we vinden op $65 en weerstand ligt op $75. Let wel: onze betalende abonnees hebben al een short put voor september in portfolio, die momenteel op een ongerealiseerde winst staat van circa $100!

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 ZM OCT20 65 Put @ $1,20

Nieuwe positie:
Short: 1 ZM OCT20 65 Put @ $1,20

Grafiek:

Wat houdt een geschreven put in?        
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, hoeft dat nog geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen. Omdat we nog als dekking eronder een put hebben gekocht, hebben we het neerwaarts risico afgedekt.

Short put zoom

P&L Chart op expiratie met dank aan https://beleggen.com/optiecalculator

Bij een expiratiekoers op 20 oktober boven de $65 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen $65 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie ad $120 definitief opstrijken. Het risico ligt dus aan de onderkant en zullen dan ook ingrijpen zodra Zoom te hard wegzakt tot onder de $65.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Laat een reactie achter