CVX

Optie Trade van de Week: Geschreven put op CVX

Oilmajor Chevron met Tickersymbol: CVX is een interessant fonds om puts op te schrijven. Chevron is één van de grootste olieconcerns in de wereld en heeft een market cap van circa $313 miljard en genereert op het huidige koersniveau een dividendrendement van 3,6%. Onze betalende abonnees hadden al een short put voor september waarbij een winst van circa $98 in enkele weken tijd kon worden binnengehaald!

CVX Chart

We hebben fiducie in het fonds schrijven een out of the money put voor oktober. We spelen derhalve in op een gematigde opwaartse beweging waarbij de koers zelfs nog iets mag dalen voordat we in de problemen komen.
CVX
Simply Wallstreet geeft aan dat CVX op dit moment ongeveer 15% ondergewaardeerd is, terwijl er wel een kanttekening kan worden geplaatst bij de dalende winsten van gemiddeld 5,4% per jaar in de komende 3 jaren.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 CVX OCT20 160 Put @ $1,50

Nieuwe positie:
Short: 1 CVX OCT20 160 Put @ $1,50

Grafiek:
geschreven put Chevron (CVX)

Wat houdt een geschreven put in?        
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, hoeft dat nog geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen. Omdat we nog als dekking eronder een put hebben gekocht, hebben we het neerwaarts risico afgedekt.

P&L Chart op expiratie met dank aan https://beleggen.com/optiecalculator

Bij een expiratiekoers op 20 oktober boven de $160 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen $160 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie ad $150 definitief opstrijken. Het risico ligt dus aan de onderkant en zullen dan ook ingrijpen zodra Zoom te hard wegzakt tot onder de $160.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Laat een reactie achter