Zilver (SLV) Goud Waard

Zilver (SLV) Goud Waard. De financiële markten zitten in het oog van een orkaan, waarbij onzekerheid troef is. De Europese schuldencrisis woedt als een uitslaande (Spaanse) bosbrand uit naar de rest van Europa. De obligatiemarkten staan onder druk, waarbij vooral de verkoopdruk op de Duitse Bunds plaatsvindt. De Spaanse en Italiaanse rente daarentegen dalen weer, al dan niet dankzij de helpende hand van de ECB met Super Mario aan het roer.

SLV Weekly

ECB: Fed2.0

De Europese Centrale Bank heeft het ooit zo gedegen rentebeleid totaal overboord gegooid: de (repo)rente is tot 0,75% verlaagd, wat een historisch dieptepunt is. Erger is echter de ongebreidelde kooplust van de ECB, waar de Italiaan Mario Draghi aan het roer staat. Vooral de staatsobligaties van zwakke landen zoals Spanje en Italië worden gekocht. Over het inmiddels afgeschreven Griekenland heb ik even niet. De Bunds worden daarentegen aangelapt (verkocht). De markt vreest wellicht dat de Duitsers het gelag kunnen betalen van de Europese reddingsacties van de zwakke landen. Het QE-beleid (Quantity Easing) van de Fed lijkt moeiteloos te worden gekopieerd door de ECB.

Kansen in Goud en Zilver

De geldpers wordt in steeds hogere versnellingen gezet, al dan niet gezamelijk door de ECB en de Amerikaanse evenknie de Fed. Ik ben geen goudkever of zilvermeeuw en geloof niet zozeer in (hyper)inflatie (momenteel) omdat al die liquiditeiten toch in een zwart gat belanden. Lees: banken en landen die zwaar in de problemen zitten, met het zwaartepunt in Zuid-Europa en met name bij de PIIGS. Goud en Zilver staan al een jaar onder druk (in euro’s uitgedrukt valt de schade echter mee). Nadat recordniveaus werden opgetekend, daalden Goud en Zilver het afgelopen jaar.

Weekgrafiek SLV

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de koersontwikkeling van iShares Silver Trust (SLV). Dit is een zilver ETF waarmee eenvoudig op de zilverprijs kan worden ingespeeld in Amerika. Het zeer liquide fonds (dagelijks volume meer dan 12 miljoen aandelen) is in 1 jaar tijd circa 40% gedaald en lijkt een steun te hebben gevonden rond $26. SLV heeft circa $8,5 miljard aan assets. Een doorbraak van dit dieptepunt kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien.

Bodemproces SLV

SLV Daily

De Zilvermeeuwen die een rotsvast vertrouwen hebben in zilver hebben het afgelopen jaar geen koerswinst behaald. Beleggers die een zilver ETF-short hadden, konden daarentegen een fraaie winst optekenen.

Met een strakke stop-loss onder $26 zou een longpositie kunnen worden opgebouwd. Optie Academy heeft in ieder geval vrijdag een kleine positie ingenomen. Deze basispositie breiden we echter pas uit bij een (forse) uitbraak boven $28. In dat geval geeft de markt aan dat we goed zitten.

Zolang de dalende trend sinds februari (vanaf circa $36) intact is, blijft long gaan vrijwel gelijk aan ‘swimming with the piranhas’. Een teen in het water zal weinig schade berokkenen als het toch fout mocht gaan.

SLV probeert uit te breken

 

De afgelopen dagen is SLV bezig met een fraaie uptrend en probeert het fonds zelfs uit te breken. Met een stop-loss onder $26 en een eerste koersdoel van $30 en wellicht $36 zou dit een prima trade kunnen zijn. We zullen hierop inspelen met een driepoot: oftewel een long callspread, gefinancierd door een geschreven put.

Eerste weerstand: $27,00
Tweede weerstand: $30

Eerste steun: $26,50
Tweede steun: $25,75

Belangrijk: Aandeel van de Week geïntegreerd in Optie Academy

Aandeel van de Week zal vanaf 1 augustus 2012 worden geïntegreerd in Optie Academy, waarbij de optietheorie en –praktijk zal worden toegevoegd. Uiteraard blijven we Aandeel van de Week verzenden, maar dan vanaf de e-maillijst van www.optieacademy.nl.

Als u voortaan het Aandeel van de Week wilt blijven ontvangen, dan kunt u zich inschrijven op www.optieacademy.nl Als u reeds bent ingeschreven bij Optie Academy, dan hoeft u uiteraard niets te doen.

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@optieacademy.nl

Met vriendelijke groeten,

www.aandeelvandeweek.nl

www.optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Aandeel-van-de-Week- en Optie Academy-team heeft een positie in SLV.

De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

One thought on “Zilver (SLV) Goud Waard

Geef een reactie