Waarmee kan OptieAcademy u helpen?

Er zijn dit jaar alweer 9 maanden verstreken en de AEX-index is amper van zijn plaats gekomen. Ten opzichte van de slotstand 401,79 punten op 31 december 2013 is de AEX met circa 1% gestegen, hoewel dit uiteraard wel exclusief  dividend is.

AEX Daily OptieAcademy
AEX Daily OptieAcademy

Heeft u dit jaar moeite gehad om rendement te scoren in een markt, die door diverse crises gedomineerd werd? Zo staat een groot deel van de wereld in brand: van Irak tot Ukraine. Deze problemen zijn nog steeds niet opgelost en zullen nog wel enige tijd de media domineren.

Volatiliteit neemt toe
Momenteel neemt de volatiliteit eindelijk weer toe. De paniekindicator stond de afgelopen maanden op een dermate laag niveau dat dit naar onze mening niet de juiste risicoverhouding in de markt weergaf. Niet voor niets hadden we de afgelopen maanden een brandverzekering middels een positie in de VIX-index. Dat is maar goed ook, want het sentiment is momenteel behoorlijk gedraaid. Momenteel hebben we nog een brandverzekering in de portefeuille OptieOffensief.

VIX OptieAcademy
VIX OptieAcademy

We verwachten dat de volatiliteit tot het eind van het jaar nog wel op niveau blijft. Er is een duidelijk onderscheid waar te nemen bij de acties van de centrale banken in Europa en de VS. Terwijl de Fed hard op de rem trapt, doet Mario Draghi van de ECB er alles (whatever it takes) aan om de zwakke Europese economie aan te zwengelen. Vooralsnog bezigt ‘Super Mario’ alleen maar retoriek en voegt hij weinig daad bij het woord.

AEX daalt naar 390 punten?
De AEX test momenteel het dieptepunt van vorige week rond 406 punten. Een doorbraak van deze low kan een neerwaartse versnelling veroorzaken met koersdoel 386 punten. We sluiten een test van de low van augustus niet uit, vanwaar de AEX sterk steeg richting het hoogste punt van dit jaar op 426 punten. Zeker zolang de weerstand van 416 punten (die eerder steun was) niet wordt doorbroken, zien we donkere wolken boven de markt drijven.

Hoe beschermt u uw portefeuille?
Weet u al hoe u uw portefeuille beschermt tegen mogelijke koersdalingen? Wij hebben al honderden beleggers ondersteuning geboden om betere beleggingsresultaten te behalen. Dat doen we in de vorm van Masterclasses, OptieAanbevelingen, Kwartaal- en persoonlijke coaching, EHBO (Eerste Hulp Bij Opties) en ebooks.

Graag zouden we van u willen weten met welke beleggingsproblemen u worstelt. OptieAcademy stelt zich ten doel van zowel beginnende als gevorderde beleggers betere optiebeleggers te maken. We hanteren dan ook het credo: “een maximaal resultaat bij een minimaal risico”.

U kunt uw vragen naar ons mailen: info@optieacademy.nl Dan kunnen we u nog beter van dienst zijn.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in AEX. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie