AEX beleggers winnen in maart!

Volgens de statistieken/analyse van Dennis van Leeuwen (Fondshuis) is maart een supergoede maand om te beleggen (vanuit de longzijde) voor beleggers. Vandaag geeft Dennis u zijn analyse. Voor meer informatie verwijzen wij u naar zijn website: http://fondshuis.nl/ Ook voor objectief advies betreffende vermogensbeerders (welke partij goed is), kunt u bij Fondshuis terecht. Hier kunt u het prestatierapport voor de AEX downloaden.

AEX
AEX

Sinds 1988 is maart een goede maand voor AEX index beleggers met meer positieve maanden dan negatieve! Gemiddeld steeg de AEX index met 1,3% in maart. De beste maand was plus 9,58% en slechtste maart maand min 6,64%. Als we het gemiddelde nemen van alle positieve maanden komen we op +4,97%. Voor de negatieve maanden is dit -2,63%.

 

Fondshuis Maart
Fondshuis Maart

Verwachting komende 6 maanden

De ratio positieve versus negatieve maanden wordt alleen maar beter bij investeringen vanaf eind februari. Sinds 1988 is gemiddeld 15% rendement gemaakt in de 6 positieve maanden volgend op februari versus -14% in de negatieve. Het beste resultaat ooit was +41% en het slechtste -40%.

Verwachting 6 maanden AEX Fondshuis
Verwachting 6 maanden AEX Fondshuis

Slotkoers AEX index december 2013

In 64% van de gevallen sloot het jaar voor AEX beleggers die eind februari investeerden positief af. Met een gemiddeld rendement van +7,4%. Als we het gemiddelde nemen van de positieve gevallen komen we op +19,9% vs -14,75% over de negatieve.

 

Fondshuis AEX tot en met  december
Fondshuis AEX tot en met december

Verwachte bandbreedtes

Onderstaande verwachtingen zijn op basis van het gemiddelde rendement in de positieve en negatieve gevallen per periode. We zijn uitgegaan van 340,53 punten, zijnde de februari slotkoers van de AEX index.

Periode tot eind: Onderkant Bovenkant
Maart 2013 331 358
Augustus 2013 292 392
December 2013 290 408

 

Met dit in ons achterhoofd, kunnen we dus op zoek gaan naar een adequate optiestrategie. Zodra wij kansen zien, zullen wij dit uiteraard aan u communiceren.

 

Prettig weekend alvast!

Geef een reactie