Acerinox: een ijzersterk Spaans Aandeel van de Week

Acerinox  is deze week het Aandeel van de Week. Harry was in de zomer op ‘pelgrimstocht’ in Spanje en deed aldaar ‘en passant’ ook nog het enige veldwerk. We stuitten onlangs op een interessant en ijzersterk Spaans fonds: Acerinox (huidige koers €8,17).

Acerinox Steel Optie Academy
Acerinox Steel Optie Academy

Acerinox heeft een market cap van circa €2,1 miljard en behaalde in 2012 een omzet van circa €4,73 miljard. Volgens Bloomberg bedraagt het dividendrendement rond 5,3%. 

Profiel Acerinox

De Spaanse staalgigantmaatschappij werd in 1970 opgericht en houdt het hoofdkantoor in Madrid. Heel toevallig is het adres: Calle Santiago de Compostela 100, dus vernoemd naar het bedevaartsoord.

Acerinox is gespecialiseerd in de productie van roestvrij staal, lang, plat of als draad. Het Spaanse conglomeraat is één van de wereldleiders met productiefaciliteiten in Spanje en de Verenigde Staten, en een distributienetwerk dat de hele wereld dekt, van Europa (inclusief Polen), Latijns Amerika, en de Verenigde Staten, tot aan Australië en Azië (Japan, China en Singapore) aan toe.

Zijn geïntegreerde fabrieken, in het bijzonder te El Campo in Gibraltar, Kentucky in de Verenigde Staten, en Columbus Stainless in Zuid Afrika zijn onder de sterkst concurrerende in de wereld.

Via verschillende dochterondernemingen verkoopt het concern een volledig assortiment roestvrij stalen producten. Acerinox produceert heet gewalste en koud gewalste stalen staven, Roldan fabriceert lange stalen producten en Inoxfil maakt draad.

Meer info kun je vinden op de website van Acerinox.

 

Acerinox Weekly
Acerinox Weekly

Bovenstaande weekgrafiek illustreert zeer goed de neerwaartse trend sinds de top rond €14 in 2011. De high van 2006 ligt even wel nog hoger: €24. Een koersdaling van meer dan 70% in 7 jaar is natuurlijk niet fraai te noemen. 

Acerinox Daily
Acerinox Daily

Acerinox vormt head & shoulders-patroon

Op de daily chart gloort er echter hoop aan de horizon: Acerinox is aan het uitbodemen en vormt een fraai head & shoulders-bodempatroon. Rond €7,80 heeft het aandeel steun gevonden, waarmee het een hogere bodem vormt ten onzichte van de low in juli rond €6,87.

Acerinox Hourly Optie Academy
Acerinox Hourly Optie Academy

Het aandeel schuurt tegen de neklijn aan rond €8,40. Met een strakke stop-loss onder de low van rond €7,80 kunnen we long gaan.

Bij een doorbraak van de weerstand op €8,40 kunnen we bijkopen voor voor een rally naar (minimaal) €9,60. Wel is het wachten op een geslaagde doorbraak van de weerstand zijnde de neklijn rond €8,40.

Wij vinden op dit moment Acerinox een ijzersterk fonds om in portefeuille op te nemen.

Levels

Eerste steun: €7,80

Tweede steun: €6,87

Eerste weerstand: €8,40

Tweede weerstand: €9,10

Optiestrategie Acerinox  mogelijk

Op Acerinox zijn verhandelbare opties voorhanden, zij het op de Spaanse beurs onder tickersymbol ACX. Een goede en goedkope broker om aandelen en opties te handelen (zowel long, als short) is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

Zodra wij een  optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Acerinox. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

One thought on “Acerinox: een ijzersterk Spaans Aandeel van de Week

Geef een reactie