Aandeel van de Week Carrefour in de aanbieding

Het Aandeel van de Week is het Franse Carrefour, dat nu in de aanbieding is. Van de koersontwikkeling kunnen we niet warm worden: al maanden beweegt het ‘Franse Ahold’ zijwaarts met een neergaande trend sinds december. We hebben een shortpositie ingenomen en ons eerste koersdoel is €27. Bij een doorbraak van de €27 steunzone, kunnen we een verdere daling verwachten richting €22.

Carrefour Daily
Carrefour Daily

Wij denk dat de dalende lijn doorzet. In Amerika stonden de retailers zwaar onder druk omdat ze met ramsjprijzen de Christmas Sales nog van een impuls wilden voorzien.

Carrefour

Profiel Carrefour

Carrefour is een Franse retailer met een omzet van ongeveer €76 miljard in 2012. De omzetteller bleef de eerste 9 maanden steken op €62 miljard. De operationale marge bedraagt echter een magere 1%. Het is de 2de grootste retailer in de wereld en nummer 1 in Europa, met meer dan 10.100 stores in 34 landen.

Carrefour Sales
Carrefour Sales

Meer info kun je vinden op de website van Carrefour.

Carrefour in dalende trend

Carrefour Hourly
Carrefour Hourly

Bovenstaande uurgrafiek (met dank aan Binck Protrader) illustreert de prachtige dalende trend van Carrefour: een tweede aanval van de beren vanaf de top rond €29 in januari heeft het aandeel weer lager gezet, waarmee een dubbele top werd gevormd samen met de top in december rond €29. We leggen de stoploss dan ook boven dit niveau. Op uurbasis zit het aandeel in een keurig dalend trendkanaal en is er dalingsruimte tot minimaal €27.

Dalingspotentieel van 20%

Een daling op termijn richting de €22 achten we mogelijk, zeker als de steunzone rond €27 gaat bezwijken. Op €28,20 hebben we een shortpositie ingenomen, met een krappe stop-loss op €29.

Carrefour onder EMA’s 10,20, 40 en 47
Het aandeel noteert op uurbasis onder het cluster van 4 voortschrijdende gemiddelden, zijnde de EMA’s 10,20, 40 en 47. Met een strakke stop-loss op €29 zitten we short rond €28,20. Dit komt dus overeen met een risico van circa 3% en met een winstpotentieel van 20% mocht Carrefour verder afgeprijsd worden tot €22.

Steun- en weerstandsniveaus

Eerste steun: €27,80
Tweede steun: €27,00

Eerste weerstand: €28,60
Tweede weerstand: €29,00

 Optiestrategie op Carrefour mogelijk

Op Carrefour zijn opties genoteerd die verhandelbaar zijn op de Franse optiebeurs en ook bij BinckBank verhandelbaar zijn. We hebben inmiddels een baissepositie ingenomen middels opties en hebben dit ook aan onze deelnemers aan de abonnementservice Optie Aanbevelingen gecommuniceerd.

32,07% rendement

In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de  Optie Aanbevelingen abonnementservice.

Een andere goede en goedkope broker om aandelen en opties te handelen (zowel long, als short) is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

Wij hebben onze optiepositie uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de OptieAcademy Aanbevelingen gecommuniceerd. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week of optiestrategie naar ons mailen: mailto:info@optieacademy.nl
Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Talk like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in Carrefour. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie