Tesla

Turbo Trade van de Week: Tesla Short

We zijn flauw (negatief) gestemd ten aanzien van Tesla (tickersymbol TSLA). Steeds meer donkere wolken pakken zich samen boven de autofabrikant van elektrische auto’s. Zo zijn veel Tesla-kopers (van auto’s, niet de kopers van TSLA-aandelen) zeer ontevreden. Vooral in China blijken meer dan 30.000 Tesla’s, types Tesla Model 3 en Y, niet goed te werken en een software-update nodig te hebben. Veel Chinese Tesla-rijders klagen over het niet-functioneren of zelfs het stilvallen van hun elektrische vehikels.

Tesla
Het is opmerkelijk dat aandelen TESLA worden verhandeld op een koers/winst-verhouding van bijna 700 en dat de boekwaarde slechts $24 per aandeel bedraagt. Met een koers van rond de $700 kunnen we rustig stellen dat de aandelenkoers behoorlijk ‘overpriced’ is. Kortom, we zien in dit aandeel dan ook een perfecte short-kandidaat.

We willen inspelen op een koersdaling met een beperkt risico. Dat kan door middel van het kopen van een Turbo Short. Met andere woorden, de waarde van de Turbo Short neemt toe als de koers van Tesla daalt. We kiezen voor een BEST Turbo Short, waarbij het financieringsniveau en het stop-loss-niveau op hetzelfde niveau liggen. Met andere woorden: als de koers van Tesla het stop-loss-niveau van de BEST Turbo Short aantikt, wordt dit product beëindigd en gaat de investering dus verloren.

Het maximale risico bedraagt de investering, terwijl het opwaarts potentieel dus onbeperkt is. Turbo’s en BEST Turbo’s van Vontobel zijn verhandelbaar bij MEXEM en zijn eenvoudig te vinden via de ISIN-code.

Transactie: 
We kopen: BEST Turbo Short ISIN Code:  DE000VQ2TJY1 @ 17,50 euro
Knock-out level: 890,2544.

Aantal kunt u zelf bepalen. De verstrekte posities die wij daadwerkelijk hebben ingenomen zijn geen expliciet beleggingsadvies en hebben slechts een educatief karakter.

“Further details and the prospectus are available at certificates.vontobel.com.”

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Disclaimer Vontobel 

Deze informatie is noch een beleggingsadvies, noch een aanbeveling voor een belegging of beleggingsstrategie, maar een aankondiging. De volledige informatie over de effecten, in het bijzonder de structuur en risico’s in verband met een belegging, wordt beschreven in het basisprospectus en de definitieve voorwaarden. De documenten en het document met essentiële essentieel informatiedocument worden gepubliceerd onder deze productlink  en op de website van de uitgevende instelling, Vontobel Financial Products GmbH, Bockenheimer Landstrasse 24, 60323 Frankfurt am Main, Duitsland, prospectus.vontobel.com. Effecten zijn producten die niet eenvoudig en misschien moeilijk te begrijpen zijn.

Geef een reactie