Optie Trade van de Week: Put Time Spread op Amazon

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een Put Time Spread op Amazon.
AMZN Weekly
Amazon.com (kortweg Amazon) is met tickersymbol AMZN aan de Amerikaanse effectenbeurs Nasdaq genoteerd. Op de aandelen worden opties verhandeld.

Video: Optie Trade van de Week Put Time Spread Amazon


Fundamentele analyse Amazon:

Amazon

Amazon is ‘s werelds grootste online retailer en is qua omzet zelfs Wal-Mart voorbijgestreefd. De marktkapitalisatie van Amazon is onlangs zelfs boven $300 miljard uitgekomen. Amazon levert diensten aan vier primaire soorten klanten: consumenten, verkopers, bedrijven en niet te vergeten: de makers van content. Het bedrijf biedt ook andere marketing en promotionele diensten, zoals online reclame en co-branded credit card overeenkomsten.

Amazon is bovendien met AWS (Amazon Web Services) actief in de cloud-computing business. Cloud services (zoals dropbox, Stack et cetera) zijn een booming business, waarvan Amazon flink profiteert.

De marktpositie van Amazon is ijzersterk, al lijken beleggers wel ver op de muziek vooruit zijn gelopen gezien de extreem hoge waardering. Met een (forward) koers/winst-verhouding van 69,5 is Amazon volgens ons bepaald niet goedkoop te noemen.

Op donderdag 21 april nabeurs publiceert Amazon de resultaten over het eerste kwartaal. Meer informatie vindt u op de corporate website van Amazon: http://phx.corporate-ir.net/phoenix.zhtml?c=97664&p=irol-irhome

De fundamentele analyse desk van OptieAcademy heeft de volgende kengetallen gevonden.

Kengetallen:

– Marktkapitalisatie: $279,50 miljard.
– Omzet: $107 miljard.
– Dividendrendement: n.v.t.
– Koers/winst-verhouding (forward): 69,5.
– PEG (koers/winst/groei)-ratio: 11,7.

De ‘PEG ratio’ wordt berekend door de koers/winst-verhouding te delen door het groeipercentage van de winst-op-jaarbasis. Stelregel: hoe lager de ‘PEG-ratio’, hoe beter.

Daggrafiek Amazon

Amazon dagchart OptieAcademy
Amazon dagchart OptieAcademy

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de sterk stijgende trend die vanaf de bodem in 2015 onder de $300 is ingezet. Stevige steunzones liggen op $538,58 respectievelijk $474 terwijl de top van 2015 op $696 ligt. Momenteel consolideert het aandeel rond de $590.

Het aandeel noteert boven de 10, 20, 40, 47-voortschrijdende gemiddelden, hetgeen positief is. De lange (40 en 47) gemiddelden op dagbasis kunnen rond $570 voor steun zorgen. Op donderdag 21 april rapporteert Amazon nabeurs de kwartaalcijfers, wat mogelijkheden biedt om een time spread met puts op te zetten.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: $603.
Tweede weerstand: $638.
Eerste steun: $570.
Tweede steun: $474.
Uitleg Time Spread

Calendar Put time spread
Een time spread (met gelijke uitoefenprijzen) wordt ook wel een horizontal spread of calendar spread genoemd. Die kun je opzetten met zowel calls als puts. Wij kiezen voor een time spread met puts en anticiperen op een rustige daling richting de uitoefenprijzen.

Put Time Spread AMZN:

 • Long (kopen) 1 AMZN APR22 550 Put @ $5,80 en
 • Short (schrijven) 1 AMZN APR15 550 Put @ $2,50
 • Per saldo betalen we $3,30 per spread, zijnde ($5,80 – $2,50) * 100
 • Het maximale risico is de investering van $330.

Ideaal scenario: met winst sluiten
Het ideale scenario is dat Amazon op 15 april-expiratie op de $550 expireert. In dat geval kunnen we de ontvangen premie van $2,50*100= $250 bijschrijven: de geschreven put zal dan waardeloos expireren.

De gekochte put met expiratiedatum 22 april heeft dan nog een looptijd van 1 week en heeft dan nog veel waarde en zeker omdat Amazon nog met cijfers komt op donderdag 21 april. Op het moment dat de geschreven put expireert, kunnen we afhankelijk van de koers doorhandelen of de gekochte put met een fraaie winst sluiten.

Time Spread wordt waardeloos bij forse beweging
Een time spread wordt waardeloos als de koers of keihard omhoog gaat of keihard omlaag gaat, waardoor de spread per saldo (bijna) $0 wordt, waardoor de totaal betaalde premie verloren kan gaan.

Voorbeeld bij forse koersdaling: stel dat Amazon daalt naar bijvoorbeeld $480. Dan stijgen de beide puts aanzienlijk in waarde, naar bijna $70 voor de kortlopende optie en bijvoorbeeld $71 voor de langer lopende. De spread is dan dus teruggelopen richting bijvoorbeeld $1 en is dus in het nadeel van een gekochte time spread (lang kopen, kort schrijven).

Voorbeeld bij forse koersstijging: stel dat Amazon naar $620 stijgt. Dan krijgt de gekochte april22 550 Put een waarde van ongeveer $2 en de geschreven april15 550 Put krijgt dan een waarde van bijna $0. De spread loopt dus ook in dit geval terug. Een forse koersstijging ver boven de uitoefenprijzen van de gekochte en geschreven opties is dus eveneens in het nadeel van deze affaire.

De waarde van een Time Spread neemt dus toe als de koers richting de uitoefenprijzen van de time spread, hier dus bij $550, beweegt. U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen.

We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie-ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld, dat in april wederom van start gaat. Voor de snelle beslissers zijn er nog enkele plaatsen beschikbaar.

Opleidingstraject Opties
Het Opleidingstraject Opties is een intensief en exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke coachingsessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties

 • Coaching door professionele optiehandelaren
 • Individuele begeleiding
 • Kleine groep tot 12 personen voor ‘optiemale’ begeleiding
 • Praktijkgericht, vanuit de basis
 • Veilig leren optie beleggen
 • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
 • Winstgevende optiestrategieën toepassen
 • Met gecalculeerd risico winst behalen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: https://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/?ref=8

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: https://optieacademy.nl/?ref=8

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in
AMZN. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie