Aandeel van de Week: Qlik & Go

Deze week hebben wij Qlik Technologies gekozen tot Aandeel van de Week, oftewel Qlik & Go. Qlik maakt business software om data te analyseren. Check onderstaande video voor een indruk wat zij doen. Charttechnisch gezien, zien we aanzienlijk opwaarts potentieel vanaf het huidige niveau van $25,10. Een haussegerichte driepoot komt hiervoor dus zeker in aanmerking.

Profiel Qlik Technologies

Qlik Technologies (tickersymbol Qlik) houdt zich bezig met de ontwikkeling, commercialisering en implementatie van softwareproducten en -gerelateerde diensten. De businessoplossingen richt zich op de behoeften van een breed scala aan klanten uit middelgrote tot grote ondernemingen. De QlikView Business Discovery platform ( QlikView ) helpt mensen te creëren en inzichten en analyses te delen in groepen en binnen en tussen organisaties.

Qlik werd in de afgelopen 52 weken verhandeld in de range tussen $16,71 en $33,59. Op 14 februari rapporteerde Qlik een sterke Q4 omzet van $ 137,5 miljoen. De omzet uit licenties steeg ongeveer met 24% tot $93 miljoen en de inkomsten uit het Amerikaanse continent steeg zelfs met 42%, terwijl de omzet in Europa met 20% steeg.

Ex- bijzondere posten verdiende Qlik 25 dollarcent per aandeel. Analisten hadden een gecorrigeerde winst van 23 dollarcent per aandeel verwacht op een omzet van $126,9 miljoen.

Volgens Reuters telt Qlik de volgende bedrijven onder zijn klanten: Autodesk, Kraft Foods, L’Oreal en Qualcomm. Op Reuters werd gesteld dat er een toename van het totale aantal transacties en de gemiddelde omvang van de transacties in alle markten.

Qlik verwacht voor het eerste kwartaal een aangepast verlies tussen de $0,12 en $0,15  op een omzet tussen $87 miljoen en $91 miljoen.

Positieve factoren voor Qlik:

  • Sterkere omzetgroei (3 jaars gemiddelde) van 39,4% versus het sectorgemiddelde van 8,2%.
  • Totaal bedrag in cash van $ 195,80 miljoen met nul dollar aan totale schuld.
  • Sterke operationele cashflow van $27,69 miljoen met een hefboomeffect vrije kasstroom van $26,85 miljoen.

De marktkapitalisatie Qlik Technologies bedraagt circa $2 miljard, watdat aangeeft dat het een relatief kleine speler is. Voor meer informatie zie de website van Qlik: http://www.qlikview.com/

Technische staat Qlik Technologies

 

Qlik Technologies Weekly

De (week)grafiek illustreert een trading range sinds begin 2011 tussen $16 en $36. Het aandeel bereikte in november vorig jaar rond $17 een bodem, waarna het fonds begon te stijgen. Momenteel beweegt Qlik rond $25. De koers viel wat terug nadat het vorige week na de cijfers hard opveerde. Op dit moment zoeken we longkansen aangezien de stijgende trend sinds de low in november intact is.

Het aandeel is sinds de top van april 2012 rond $31 gedaald richting $17. Dat was ook precies het derde (61,8%) Fibonacci Retracement level. Een neerwaartse doorbraak van het eerste 38,2% level rond $19 zou de weg kunnen vrijmaken voor een rit naar $17 of zelfs lager. Zover is het echter nog lang niet en blikken we vooralsnog omhoog.

 

Qlik Daily
Qlik Daily

 

Het is een positief signaal dat Qlik een opwaarts koershiaat vormde tussen $23 en $26. Weliswaar is het aandeel wat teruggezakt, maar de toon lijkt gezet. We hanteren een koersdoel van $30. Het koersdoel kan worden berekend op basis van de afstand van de bodem van vorig jaar ($16) en de voormalige weerstand rond $23. Het verschil kan dus worden bijgeteld vanaf deze weerstand: $23+$7 $30. Dit is dan tevens ook onze eerste target voor de komende maanden.

Een ruime stoploss onder $22 hanteren wij in ieder geval om de schade te beperken. De voortschrijdende gemiddelden (ema’s) hanteren wij in ieder geval als een eerste filter om onze eventuele longposities te bewaken.

Haussetrategie driepoot met  opties Qlik
Op Qlik  zijn opties verhandelbaar. Op dit moment zoeken wij dus naar een longpositie in Qlik  . Een mogelijkheid is om een callspread te kopen en een put te schrijven. Speculatief kan er een put worden verkocht om deze callspread te financieren. We denken hierbij aan een optiestrategie voor april: bijvoorbeeld short 23 put @ 0,90 om daarmee een 26/30 callspread @ 1,05 (1,35-0,30) te financieren. Voor deze affaire betaal je dus per saldo $0,15 om 4 punten te kunnen pakken.

Zodra wij deze week een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard aan u communiceren.

Graag willen wij u tot slot nog wijzen op de Masterclass in Opties die aanstaande zaterdag 2 maart wordt gehouden in Crowne Plaza Hoofddorp.

Masterclass Succesvol met Opties: laatste plaats €297,-

Als u ook wilt leren dit soort en andere interessante optieconstructies op te zetten, dan zou de Masterclass Opties in Hoofddorp een leuke optie kunnen zijn. De Masterclass wordt gegeven door Harry Klip en Jan Robert Schutte, beiden ervaren optietraders.

 

Deze masterclass van op zaterdag (van 09:30 uur tot 17:30 uur) is geheel verzorgd, met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats. Wij bieden u deze dag aan voor €297,- inclusief het e-book Handelen in opties als een professional t.w.v. € 97,-. Er is nog maar 1 plaats beschikbaar. Heeft u interesse? Klik hier voor het programma en meer informatie.

 

Meer analyses en (optie)strategieën kun je vinden elders op onze website www.optieacademy.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen suggesties naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Qlik Technologies (Qlik). De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Geef een reactie