Optie Trade van de Week: winst met AEX Short Strangle

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Winst binnenhalen met de short strangle op de AEX die we vorige maand tijdens in webinar bij Tradeidee hebben aangereikt.
AEX Weekly

U kunt op deze link het webinar terugkijken: https://www.onlineseminar.nl/tradeidee/webinar/12833/tradeidee-optieacademy/#watch

Daggrafiek AEX op 14 april
Tijdens het met samen met Tradeidee verzorgde webinar op donderdag 14 april hebben we een aantal optiestrategieën aangereikt, waaronder een short strangle op de AEX. De AEX-index noteerde indertijd rond de 450 punten en we vonden het op dat moment opportuun om een wijde short strangle aan te reiken op de AEX-index.

Short strangle AEX
AEX short strangle

Bij een short strangle wordt zowel een put als een call met dezelfde expiratiemaand geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen. Een ezelsbruggetje dat we hiervoor vaak gebruiken is dat de ng in strangle staat voor: ‘niet gelijk’.

Onze op 14 april aangereikte Short Strangle op de AEX luidde:

Verkoop (short): 1 AEX MAY 480 Call @ €0,35.
Verkoop (short): 1 AEX MAY 370 Put @ €0,45.
Totaal ontvangen premie: €0,80 maal 100 = €80.

Voor de Short Strangle op de AEX met mei-opties werd dus €0,80 *100=€80 ontvangen. Op dat moment noteerde de AEX rond 450 punten.

Scenario op mei-expiratie
We kunnen 2 break-even-points berekenen op expiratie zijnde: 369,20 punten respectievelijk 480,80 punten.

Maximale winst van €80 behaald
De maximale winst bedraagt de ontvangen premie van €80 per short strangle als de AEX tussen 370 punten en 480 punten expireert. Met nog een paar dagen te gaan noteert de AEX rond de 430 punten en kan deze Short Strangle worden gesloten voor een paar cent. Daarmee is de winst van bijna €80 geheel binnen.

Verlies als de AEX te ver uit de band springt
Verlies zou worden geleden als AEX te ver ‘uit de band zou springen’, zijnde €100 per punt daling onder de 369,20 respectievelijk €100 per punt stijging boven de 480,80 punten.

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke ‘TradeIdeeën’ tijdens het webinar kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week of andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: https://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft geen positie (meer) in de AEX. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Geef een reactie