Optie Trade van de Week: Short put op GMS

Voor onze VERS-portefeuille abonnees hebben we onlangs een Optie Trade: Geschreven Put op GMS aangereikt. Inmiddels is de premie al voor ongeveer 50% verdampt wat in het voordeel is van de optieschrijver.

Het Amerikaanse Gypsum Management & Supply (NYSE-Tickersymbol: GMS) heeft een marketcap van ongeveer $1 miljard. GMS Inc. distribueert in de Verenigde Staten en Canada wandbekleding, systeemplafonds en aanverwante bouwproducten. Het bedrijf biedt wandplaatproducten aan; en plafondproducten, met inbegrip van zwevende minerale vezels, zachte vezels, en metaalplafondsystemen hoofdzakelijk gebruikt in bureaus, hotels, de ziekenhuizen, kleinhandelsfaciliteiten, scholen, en diverse andere commerciële en institutionele gebouwen.

Het bedrijf levert ook producten voor het inlijsten van staal, zoals stalen sporen, noppen en diverse andere staalproducten die worden gebruikt voor het inlijsten van de binnenmuren van een commercieel of institutioneel gebouw, en isolatie, kant-en-klare verbinding voor verbindingen en diverse andere binnenbouwproducten, alsmede hulpproducten die gereedschappen en veiligheidsproducten omvatten.

Daarnaast distribueert het bedrijf gipskarton, timmerhout, commerciële en residentiële bouwmaterialen. Op 30 april 2018 exploiteerde het 214 filialen in 42 staten en het District Columbia. Het bedrijf exploiteert ook een netwerk van ongeveer 240 distributiecentra. De onderneming stond voorheen bekend onder de naam GYP Holdings I Corp. en veranderde de naam in GMS Inc. in juli 2015. GMS Inc. is opgericht in 1971 en houdt het hoofdkantoor in Tucker, Georgia.

De koers is na de tegenvallende cijfers eind juni hard gedaald tot $24 en is vervolgens weer wat opgeveerd. We verwachten dat de koers boven deze low zal blijven. Er ligt een weerstand rond de $28. We spelen in op een zijwaartse tot licht stijgende markt met een geschreven augustus put. Huidige koers onderliggende waarde: $26,49.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 GMS AUG17 25 Put @ $0,40

Nieuwe positie:
Short: 1 GMS AUG17 25 Put

Geef een reactie