Optie Trade van de Week: short put op ArcelorMittal

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een Short Put op ArcelorMittal.

Grafiek ArcelorMittal
ArcelorMittal Dagchart

We schrijven een put op AEX-fonds ArcelorMittal. We vinden dat de opwaartse kansen groter zijn, maar willen de hoge volatility, 63% voor de Brexit, nu benutten door een OTM put te schrijven. We hebben in de portefeuille voldoende protectie ingebouwd. Huidige koers ArcelorMittal: €4,504. 

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We schrijven (Open Sell)1 MT AUG 4,00 Put @ €0,23 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Short: 1 MT AUG 4 Put.
P&L-chart Short Put ArcelorMittal
Finodex ArcelorMittal short put
Verkoop (schrijf): 1 MT AUG 4 Put @ €0,23.

Op basis van bovenstaande prijzen ontvingen we per saldo €0,23. We beginnen dus met een credit van €0,23*100= €23. We kunnen deze premie bijschrijven bij een expiratiestand boven €4 zodat we dus een ruime marge van zo’n 12% hebben.

Het Break-even-point bedraagt €3,77 (uitoefenprijs geschreven putoptie) – €0,23. Daaronder verliezen we €100 per €1-daling.

De maximale winst die we kunnen behalen is de ontvangen premie ad €0,23 bij een expiratiekoers boven de €4.

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke optie trades tijdens de Masterclasses, webinars en columns kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week ook andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: https://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in ArcelorMittal. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Geef een reactie