Optie Trade van de Week: Driepoot Long op Flow Traders

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een driepoot long op Flow Traders.

Flow Traders uur

Uurgrafiek Flow Traders
De Nederlandse market maker in ETF’s Flow Traders (FLOW) maakte vorig jaar zijn beursdebuut op €34. Het aandeel bereikte begin februari zelfs een piek van bijna €52. Het aandeel zakte vervolgens in rap tempo en bereikte zelfs een dieptepunt van €26,81. Inmiddels heeft het aandeel de weg weer omhoog gevonden, waarbij er bij €28 op uurbasis een koopsignaal werd gegeven. Er werd een ‘golden cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers onlangs aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) uitbrak rond de koers van €29.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden tussen de €28 en €29. Wij zien stijgingspotentieel richting de €33 in de komende weken mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. Onderstaand leggen we een driepoot long voor augustus uit, waarbij zelfs geld werd ontvangen, en geven daarbij eveneens aan waar de risico’s liggen.

Tijdens de OptieBattle op zaterdag 18 juni hebben we een aantal optiestrategieën aangereikt, waaronder de driepoot long op Flow Traders, die onze klanten al bij een koers van onder de €28 hebben opgezet. Inmiddels is de koers sterk gestegen en staat deze affaire op een fraaie winst.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €32,16.
Tweede weerstand: €32,93.
Eerste steun: €30.
Tweede steun: €29.

Wat is een Driepoot Long?       
Bij een Driepoot Long gaat u een directionele trade aan met de visie dat een aandeel gaat stijgen. We kopen in dat geval een callspread en financieren deze met een geschreven put.

Driepoot Short Flow Traders
Flow Driepoot Long
Referentiekoers bij opzet van de trade: €27,30.

Optie Trade:
Koop:                 1 FLOW AUG 29 Call          @ €1,10
Verkoop (schrijf): 1 FLOW AUG 34 Call                      @ €0,30
Verkoop (schrijf): 1 FLOW AUG 25 Put                       @ €1,00

Op basis van bovenstaande prijzen ontvingen we per saldo €0,20. We beginnen dus met een credit van €0,20*100= €20. We kunnen deze premie bijschrijven bij een expiratiestand tussen €25 en €29 zodat we dus een ruime marge hebben.

Het Break-even-point bedraagt €25 (uitoefenprijs geschreven putoptie) – €0,20: €24,80. Daaronder verliezen we €100 per €1-daling.

De maximale winst die we kunnen behalen is: (€34 – €29) = €500 + €20= €520.

We lopen wel neerwaarts risico vanwege de geschreven AUG 25 Put. Als u het neerwaarts risico wilt afdekken, dan kunt u altijd een put met een lagere uitoefenprijs dan de geschreven put kopen. Wij doen dat in principe niet omdat we dat een te dure ‘brandverzekering’ vinden. Wij trekken zelf vroegtijdig aan de noodrem als Flow Traders door een bepaalde steunzone zakt.

Naar wij hopen heeft u mooie en kansrijke optie trades tijdens de Masterclasses, webinars en columns kunnen opdoen. Regelmatig publiceren wij een Optie Trade van de Week alsmede andere interessante artikelen over opties.

Als u vragen heeft, kunt u ons uiteraard een e-mail sturen.

Met vriendelijke groeten,

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: https://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Flow Traders. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie