Optie Trade van de Week: Ratio Spread ASML

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: een Ratio Spread op ASML.

ASML daggrafiek

De Nederlandse waferstepperfabrikant ASM Lithography (ASML) consolideert rond de weerstandsgrens van €90. Het lijkt echter een kwestie van tijd tot deze barrière zal worden doorbroken.ASML heeft de wind in de rug vanwege een koopsignaal dat al rond €85 werd gegeven. Daarbij werd een ‘golden cross’-signaal gegenereerd doordat de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) elkaar kruisten. Een tweede koopsignaal werd gegeven doordat de koers eind mei aan de bovenkant van de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) uitbrak.

Een koers boven de cloud geeft een ‘bullish’ sentiment aan. Steun kunnen we vinden tussen de €86 en de €88. Wij zien wel stijgingspotentieel richting de €94 in de komende weken mits de doorbraak van de weerstand rond €90 een feit is. Onderstaand leggen we een ratio spread met calls uit, waarbij weinig wordt geïnvesteerd en geven daarbij eveneens aan waar de risico’s liggen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €90,67.
Tweede weerstand: €94.
Eerste steun: €87,44.
Tweede steun: €86.

Wat is een Ratio Spread?
ASML 1 op 2 ratio finodex
Bij een ratio spread met calls worden calls gekocht en tegelijkertijd meer calls geschreven. De verhoudingen liggen dus in een ratio, zoals bijvoorbeeld 1 op 2, 2 op 3 et cetera. Wij hebben gekozen voor een 1 op 2 ratio spread op ASML met juni-calls, dus kortlopende calls:

Ratio Callspread ASML 1 op 2
Long 1 ASL JUN 92 Call @ €0,60 (betalen)
Short 2 ASL JUN 94 Call @ €0,25 (ontvangen)

Investering bedraagt: €60 – €50 = €10

Maximale winst: 2-0,10*100= €190 bij een expiratiestand van €94.

Break-even-point: €92,10 respectievelijk €95,90

Bij te forse stijging loopt het verlies wel op en is er een marginverplichting vanwege 1 short call.

Optie Trade luidt dus als volgt:
Koop :                 1 ASL JUN 92 Call @ €0,60
Verkoop (schrijf): 2 ASL JUN 94 Call @ €0,25
Deze affaire reikten we eind vorige week aan in het webinar.

Op basis van bovenstaande t rade betalen we per saldo 0,10*100= €10.

Het break-even-point bedraagt €92 plus de betaalde premie van €0,10 = €92,10. Een tweede break-even-point ligt op €95,90.

Bij een expiratiestand van €92 en verliezen we maximaal €10.

De maximale winst bij een expiratiekoes van €94, bedraagt €190 zijnde: (€94 – €92) – de betaalde premie ad €0,10= €1,90 maal 100. Daarboven neemt de winst af vanwege de extra geschreven call (zie grafiek).

Als u vragen heeft, kunt u uiteraard contact met ons opnemen.

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: https://optieacademy.nl/

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in
ASML. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze OptieActief-portefeuilles Europa of USA worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie