Optie Trade van de Week: Inspelen op daling Verizon met een gekochte put

Hierbij ontvangt u wederom een Optie Trade van de Week. Deze trade hebben we eerder aan abonnees van de VERS (USA)Portefeuille gecommuniceerd. We spelen in op een daling van Verizon.


Toelichting:
We zien neerwaartse kansen in de Amerikaanse telecommaatschappij Verizon (Tickersymbol: VZ) dat een marketcap heeft van ruim $220 miljard en een dividendrendement van ongeveer 4%.  

Het aandeel heeft een dubbele top gevormd op $55. Met een ferme neerwaartse ‘gap’ heeft Verizon volgens ons een verder dalende beweging ingezet. We spelen in op een koersdaling met een oktober putspread. Het risico is beperkt tot de investering, terwijl de winst onbeperkt is. Het break-even-point ligt op $52,50-$0,60= $51,90.

Als Verizon boven de $52,50 noteert op oktoberexpiratie, gaat deze investering verloren. Mocht Verizon b.v. dan noteren op $50 dan bedraagt de winst $190. Dit lijkt ons wel een mooie risk/reward-verhouding van ruim 3. Mocht de markt afstorten, dan verdienen we mooi op deze positie. Huidige koers onderliggende waarde: $53,48. 

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen (Open Buy): VZ OCT19 52,50 Put @ $0,60.

Nieuwe positie:

Long: 1 VZ OCT19 52,50 Put. 

Geef een reactie