Optie Trade van de Week: Geschreven put op Galapagos

Hierbij wederom een Optie TradeIdee van de Week: een geschreven put op Galapagos. We hebben deze trade onlangs aan de abonnees op de VERS-portefeuille hebben aangereikt. Deze beleggers zitten dus op de eerste rij en staan inmiddels op een fraaie winst. Onderstaand de toelichting op deze trade en met de huidige optieprijzen.

Actie:
We schrijven een put op Galapagos.

Toelichting:
Op het biotechfonds Galapagos (tickersymbol GLPG) schrijven we opnieuw een out of the money put nu de SEP put in ons voordeel is geëxpireerd. We hebben daarmee €75 opgestreken.

Onze verwachting is dat de koers in een opwaarts kanaal blijft. Door de recente goede berichten hebben we nog meer vertrouwen gekregen in het bedrijf. Toch verkiezen wij nog een conservatieve aanpak middels deze geschreven put. Met deze affaire gaan we dus een mogelijke afname verplichting aan van 100 aandelen Galapagos op een koers van €84. Daarop kunnen we nog de ontvangen premie van aftrekken. We vinden deze trade wel opportuun en wij verwachten niet dat de koers onder de 84 euro gaat. Iedere expiratiekoers hoger dan €84 betekent dat de ontvangen premie definitief kan worden bijgeschreven. Huidige koers GLPG: €96,50.

Transactie:  
We schrijven (Open Sell): 1 GLPG OKT 84 Put @ €0,35 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Short: 1 GLPG OKT 84 Put  

Aantallen door uzelf te bepalen. Voor een update van onze Europa-portefeuille verwijzen wij u naar het eerstvolgende positieoverzicht.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Geef een reactie