JNJ

Optie Trade van de Week: Geschreven Put op Johnson&Johnson (JNJ)

JNJ is een Amerikaanse gezondheidsgigant met een market cap van $463 miljard en heeft momenteel een dividendrendement van 2,6%. Johnson & Johnson is bekend van een van de Covid19-vaccins. Daarnaast heeft deze onderneming een brede portfolio, varierend van smeersels, tandpasta, tandhygiene producten, zoals Listerine en andere gezondheidsproducten.

Dit dividendfonds is voor ons fraai om frequent puts te schrijven. We spelen in op een gematigde (opwaartse) beweging door het schrijven van een out of the money voor januari.

JNJ

Wat houdt een geschreven put in?

Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. In ons geval hebben we nog een marge van circa $6. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen. In dit geval op $170 per aandeel.

Bij een expiratiekoers op 20 januari boven de $170 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen $170 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie ad $180 definitief opstrijken.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 JNJ JAN20 170 Put @ $1,80

Nieuwe positie:
Short: 1 JNJ JAN20 170 Put

De verstrekte trades zijn geen expliciet beleggingsadvies en hebben slechts een educatief karakter.

Geef een antwoord