Baidu

Optie Trade van de Week: geschreven put op Baidu

We schrijven een put op het Chinese techfonds Baidu (tickersymbol BIDU. De afgelopen weken hebben veel Chinese aandelen behoorlijke klappen gekregen, vanwege Chinese staatsingrepen. China’s blue-chip index daalde daardoor tot het laagste punt in bijna 8 maanden met verliezen die opliepen tot meer dan 20%.

Baidu

Daarbij werd er totaal zo’n $ 500 miljard aan beurswaarde ingeleverd. Wij vinden dat de markt toch wat overtrokken reageerde en zien onvoldoende reden voor deze forse reactie, die ook tot een forse toename van volatiliteit heeft geleid. We willen inspelen op een gematigde beweging van Baidu en schrijven een out of the money September put. Steun ligt rond de $150 en weerstand rond de $200.

Transactie: 
We schrijven (Open Sell): 1 BIDU SEP17 125 Put @ $0,90.

Wat houdt een geschreven put in?        
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. In ons geval hebben we nog een marge van ongeveer 25%. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers op 17 september boven de $125 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen $125 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie ad $90 definitief opstrijken.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Geef een reactie