Zilvermeeuwen slaan slag met SLV

Eind juli vorig jaar hadden wij het ETF SLV rond $27 getipt als Aandeel van de Week: Zilver Goud Waard. SLV steeg vervolgens naar een high rond $34 in oktober en toen was het gedaan met de pret. De zilvermarkt stortte in elkaar en dientengevolge uiteraard ook SLV.

SLV Weekly

Vorige week tikte SLV een low aan onder $18. Uit deze move blijkt dat een trailing stop (loss/profit) altijd moet! Beleggers die rond $27 waren ingestapt hadden dan ook met een fraaie winst kunnen uitstappen. Of we aanbeland zijn bij het ultieme instapmoment, zal nog moeten blijken uiteraard, maar wij zouden op dit moment (koers rond $18,97) wel een kleine longpositie willen opbouwen. Dat wil zeggen, bijvoorbeeld 25% of 50% van de gewenste totale positie en bij verdere versterking van de trend, kunnen we dan de positie uitbreiden. Mocht SLV toch weer door zijn hoeven zakken, dan kunnen we met een kleine scheur in de broek er weer uit.

Weekgrafiek SLV

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares Silver Trust (SLV). Dit is een zilver ETF waarmee eenvoudig op de zilverprijs kan worden ingespeeld in Amerika. Het zeer liquide fonds (dagelijks volume meer dan 15 miljoen aandelen) is in 1 jaar tijd circa 33% gedaald. Meer info kun je vinden op de website van iShares.

SLV Daily

De grafiek is op zijn zachtst gezegd dramatisch te noemen: een vallend mes met in de laatste weken een versnelling naar beneden. SLV heeft circa $9 miljard aan assets. Een doorbraak van het dieptepunt op $17,76 kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien.

 

Zilvermeeuwen kunnen hun slag slaan

De ‘zilvermeeuwen’ die een rotsvast vertrouwen hebben in zilver hebben het afgelopen jaar dus alleen maar een negatieve koerswinst behaald. Beleggers die een SLV-short hadden, konden daarentegen een fraaie winst optekenen.

SLV Hourly

Met een strakke stop-loss onder de recente low rond $17,76 zou een zeer kleine longpositie kunnen worden opgebouwd. Voor een ritje naar $21 waarbij wel op een gap wordt gestuit, wat voor weerstand kan zorgen.

 

Zolang de dalende trend sinds februari (vanaf circa $36) intact is, blijft long gaan vrijwel gelijk aan ‘swimming with the piranha’s’. Een teen in het water zal weinig schade berokkenen als het toch fout mocht gaan. Aangezien de vola is toegenomen, biedt dit perspectief voor een short putje op SLV.

 

Levels

Eerste weerstand: $19,51/$20,53 (gap)
Tweede weerstand: $22,50

Eerste steun: $17,76
Tweede steun: $17

 

Optiestrategie SLV mogelijk
Op SLV zijn zeer goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een kleine haussestrategie opzetten met opties.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in SLV. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

One thought on “Zilvermeeuwen slaan slag met SLV

Geef een reactie