TUR Turnaround-kandidaat

Deze week krijgt u van OptieAcademy het landen ETF op Turkije TUR als Aandeel van de Week gepresenteerd. Turkije behoort momenteel tot de ‘fragile five’, oftewel 5 emerging market-landen die zwaar onder vuur zijn komen te liggen.

Turkish lira
Turkish lira


De andere 4 landen zijn: Indonesië, Zuid-Afrika, Brazilië en India. TUR sinds de top van vorig jaar met 40% gezakt en lijkt te stabiliseren rond $40. De Turkse lira versus de US dollar verzwakte eind januari circa 4% naar een low van $2,1645.

TUR
TUR

Weekgrafiek TUR
Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van iShares MSCI Turkey (TUR). Dit is een Landen ETF waarmee eenvoudig op een mandje van Turkse aandelen kan worden ingespeeld en in Amerika genoteerd is (zie bijgaande tabel).

TUR Holdings
TUR Holdings

Het totaal aan net assets van TUR bedraagt circa $487 miljoen. Het dagelijkse volume bedraagt gemiddeld 485 miljoen stuks. Meer info kunt u vinden op de website van iShares.

Daggrafiek TUR

TUR daily
TUR

De daggrafiek is uiteraard dramatisch aangezien Turkije behoorlijk onder druk is komen te liggen vanwege de valutacrisis. Sinds de top van 2013 is TUR circa 40% gedaald. Een doorbraak van het dieptepunt van februari rond $40 kan de dalende trend van een nieuwe impuls voorzien. Vandaar dat we in ieder geval aldaar een ‘exit’ plaatsen: oftewel wegwezen onder $40.

Uurgrafiek TUR

TUR uur
TUR uur

Met een strakke stop-loss onder de low van februari rond $40,03 heeft OptieAcademy in ieder geval samen met onze abonnees een kleine longpositie ingenomen rond $43,60.

We zetten in op een herstel richting $47 tot $48 de highs van januari. Afhankelijk van de ontwikkelingen, kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $48 achten we zeker mogelijk, mits de weerstand rond $44,65 wordt doorbroken.

Weliswaar zit Turkije nu in de hoek waar de klappen vallen, maar wellicht dat TUR zich weet terug te vechten. Wat ons betreft is TUR een turnaround-kanditaat en zeker nog niet K.O.

Levels

Eerste weerstand: $44,65
Tweede weerstand: $48,25

Eerste steun: $41,851
Tweede steun: $40,03

Optiestrategie TUR
Op TUR zijn weliswaar opties voorhanden, maar die zijn niet bijzonder goed verhandelbaar. Aan de hand van de huidige situatie hebben we een kleine haussestrategie opgezet met opties.

Vrijdag hebben we een teen in het water gestoken door het het kopen van sec calls. Dit deden we om een basispositie te hebben, vanwaar we verder kunnen combineren. Op een gegeven moment zouden we nog puts kunnen verkopen of zelfs een hausse driepoot kunnen optuigen. Een driepoot à la hausse is een callspread kopen, gefinancierd met een geschreven put. Voor de basisbeginselen verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

Zodra we een (vervolg)positie gaan innemen zullen we dit uiteraard aan onze deelnemers van de abonneeservice Optie Aanbevelingen communiceren.

OptieAcademy Optie Aanbevelingen: +32,07% rendement in 2013

In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de Optie Aanbevelingen abonnementservice.

Een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.
Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!
Harry Klip en Jan Robert Schutte 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in TUR. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

One thought on “TUR Turnaround-kandidaat

Geef een reactie