GDX krijgt weer glans

Deze week krijgt u van OptieAcademy het goud-ETF GDX als Aandeel van de Week gepresenteerd. Goud zat de afgelopen jaren in zwaar weer. Goud stortte af vanaf de top rond $1920 in 2011 tot een dieptepunt van $1181 in 2013. Het gele edelmetaal heeft inmiddels steun gevonden rond $1200.

GDX
GDX

GDX vond steun rond $20 waarna het ETF sinds eind december een rally doormaakte van circa 30%. Wij zien ruimte voor een verder herstel van GDX richting $30 en hebben hierop ingespeeld middels een driepoot-long positie.Weekgrafiek GDX
Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van Market Vectors Gold Miners ETF (GDX): sinds 2012 een daling van meer dan 60%. Dit is een ETF waarmee eenvoudig op een mandje van goudaandelen kan worden ingespeeld. GDX wordt op de Amerikaanse beurs verhandeld en is dus genoteerd in Amerikaanse dollars (zie bijgaande tabel).

GDX components
GDX components

Het totaal aan net assets van GDX bedraagt circa $7,2 miljard. Het dagelijkse volume bedraagt gemiddeld 37 miljoen stuks, wat betekent dat u dus gemakkelijk in en uit kunt stappen. Meer info kunt u vinden op de website van Van Eck Global.

Daggrafiek GDX

GDX Daily
GDX Daily

GDX bereikte in 2011 een top rond $66 waarna GDX circa 70% daalde tot een dieptepunt rond $20 in 2013. Een doorbraak van het dieptepunt van december vorig jaar rond $20 zal de dalende trend een nieuwe impuls geven. Vooralsnog is dat niet aan de orde, want GDX noteert hier nog ver boven. We plaatsen in ieder geval een iets hogere ‘exit’.

Uurgrafiek GDX

GDX Hourly
GDX Hourly

Met een strakke stop-loss onder de steunzone van januari rond $22,82 heeft OptieAcademy in ieder geval samen met onze Optie Aanbevelingen abonnees vorige week een longpositie ingenomen rond $26,25.

We zetten in op een herstel richting $31 tot $36, zijnde de highs van augustus en april van vorig jaar. Afhankelijk van de ontwikkelingen kunnen we vervolgens onze longpositie uitbreiden. Een koersstijging richting $55 achten we ook wel mogelijk, maar dit zal natuurlijk niet in een rechte lijn geschieden.

Er zullen in ieder geval een groot aantal weerstanden moeten worden doorbroken, waarbij de belangrijkste zijn te vinden rond $31,35 respectievelijk $36,29. Met een risico van $3,50 en een mogelijke winst van $5 respectievelijk $10 is dit een prima risk/reward-verhouding. 

Eerste weerstand: $31,35
Tweede weerstand: $26,91

Eerste steun: $22,82
Tweede steun: $20,24

 

Optiestrategie GDX
Op GDX zijn opties voorhanden, die op de Amerikaanse optiebeurs zijn genoteerd. Aan de hand van de huidige situatie hebben we vorige week een haussestrategie aangereikt aan onze Optie Aanbevelingen abonnees.

We hebben een ‘driepoot’ optieconstructie opgetuigd. Daarbij hebben we een callspread gekocht en tegelijkertijd een put verkocht. Een driepoot à la hausse is dat dus. Voor de basisbeginselen verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

Zodra we een (vervolg)positie gaan innemen zullen we dit uiteraard aan onze Optie Aanbevelingen abonnees communiceren.

OptieAcademy Optie Aanbevelingen: +32,07% rendement in 2013

In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de Optie Aanbevelingen abonnementservice.

Een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy
Think, Talk & Trade like a Winner!

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in GDX. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie