Suncor Energy gaat weer stralen

Suncor Energy

Suncor Energy plaatsen we deze week in het zonnetje als ‘Aandeel van de Week’. Suncor is een Canadees geïntegreerd olie- en gasconcern, met voornamelijk activiteiten in Canada. Aldaar wordt in Alberta, Athabasca regio om precies te zijn, olie gewonnen uit teerzand. Suncor Energy heeft een ‘market cap’ van ongeveer $48 miljard en staat in Canada en de VS genoteerd met tickersymbo SU. Meer info kun je vinden op de website van Suncor Energy.

Monthly chart Suncor Energy

Suncor Energy monthly

 

Op bovenstaande maandgrafiek blijkt dat het aandeel sinds 2011 in driehoekspatroon zit. Deze maand wordt gepoogd om een ‘groene’ dus positieve candle te vormen. Rond $30 lijkt een aardige steun te zijn gevormd.

 

Suncor Energy Weekly

 

Weekgrafiek SUNCOR ENERGY

Bovenstaande weekgrafiek illustreert de dramatische koersontwikkeling van Suncor Energy vanaf de top in 2008. Het aandeel kelderde van rond $70 tot bijna $10. Sinds 2009 probeert het aandeel uit het dal te krabbelen met een ‘high’ rond $48 in 2011.
Dagchart Suncor Energy

Suncor Energy daily Chart
Suncor Energy

De dagchart ziet er evenwel wat vriendelijker uit. Belangrijke bodems zijn gevormd rond $26,50 respectievelijk $28,50. Rond $32 kent het fonds echter weerstand. Zodra deze weerstand wordt doorbroken, kunnen we een versnelling verwachten van de stijgende lijn die sinds april is ingezet. Wij gaan in ieder geval voor een koersdoel van minimaal $34.

 

Suncor Energy Boost

Met een strakke stop-loss onder de recente low rond $30,80 zou een zeer alvast een kleine longpositie kunnen worden opgebouwd. Uitbreiden van de longpositie zou kunnen geschieden zodra de weerstand rond $32 wordt doorbroken. Koersdoel is in eerste instantie $34 respectievelijk $36 zijnde de high van 2012.

 

Levels

Eerste weerstand: $32
Tweede weerstand: $34

Eerste steun: $29,80
Tweede steun: $28,50

 

Optiestrategie Suncor Energy mogelijk
Op Suncor Energy zijn zeer goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een aanvangspositie a la hausse innemen met opties.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in SUNCOR ENERGY. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Suncor Energy

Geef een reactie