Sparen kost geld: huishoudens verliezen meer dan €1 miljard per jaar

Sparen

Sparen is hedentendage een riskantere bezigheid dan menigeen denkt. 1 miljoen Nederlandse huishoudens zien hun vermogen gezamenlijk met 1 miljard euro per jaar minder waard worden, omdat de spaarrente historisch laag ligt en Nederland met een relatief hoge inflatie kampt  van zo’n 3%.

Onderstaande video geeft goed weer waarom sparen geen goede optie is:

Sparen of beleggen?: Met beleggen heb je meer kans om je doel te bereiken

In Nederland heeft 25% van de huishoudens hun vrije vermogen uitsluitend op spaarrekeningen en deposito’s staan. Dit spaargeld bedraagt opgeteld ten minste €80 miljard. Wij zeggen dan ook niet voor niets veelvuldig: Pas op! Sparen kost geld..

Sparen kost geld
Sparen kost geld

(Geen) veilige optie
Mogelijk zien mensen sparen als veilige optie in deze tijd van recessie.”Maar het spaargeld van veel particulieren gaat alleen maar achteruit,” zegt Tjade Groot, Hoofd OXBY vermogensbeheer. “Terwijl er goede alternatieven zijn waarbij het vermogen wel groeit, met een beperkt risico. Je hoeft geen tonnen te bezitten om gespreid en verstandig te beleggen.”

De cijfers komen uit een onafhankelijk onderzoek dat OXBY heeft laten uitvoeren door marktonderzoekbureau The Choice, waarbij Nederlands huishoudens met een vrij besteedbaar vermogen van minimaal €15.000 werden ondervraagd.

Lage spaarrente
Vooral de huishoudens met een inkomen tot twee keer modaal worden getroffen door de lage spaarrente en de hoge inflatie, omdat zij hun vrij besteedbare vermogen vaker geheel op spaarrekeningen (en deposito’s) staan dan inkomens van twee keer modaal of meer. Driekwart van alle huishoudens belegt een deel van hun vrij besteedbare vermogen.

Hoop en vertrouwen
In het onderzoek zijn ook sporen te vinden van hoop en vertrouwen.

– 64 % van de beleggers vinden dat het beleggingsklimaat voor aandelen de komende zes maanden  positiever wordt. Spaarders zijn iets minder positief over de ontwikkeling van de AEX dan beleggers.

– Een kwart is van mening dat mei weer een goed moment was om in te stappen.

– 87 procent van de vermogende Nederlanders belegt in Nederland en slechts 24 procent in Noord-Amerika. Ook heerst er nog veel vertrouwen in het pensioenstelsel.

–  Slechts 19% van de ondervraagde huishoudens stelt dat zij beter zelf de pensioenpremie kunnen (laten) beleggen.

Met Optie Academy veilig leren beleggen

Geldloper Optie Academy
Geldloper Optie Academy

Optie Academy heeft wel de oplossing voor mensen, die willen (leren) beleggen. Optie Academy vindt dat sparen wel zekerheid beidt: Namelijk, zekerheid op verlies. Er zijn inderdaad betere opties.

Optie Masterclass

optie academy crowd
optie academy crowd


Meer informatie:  Diensten OptieAcademy of mail ons info@optieacademy.nl

Sparen is geen betere optie
Ook in de combinatie van aandelen en opties zijn veel hogere rendementen mogelijk dan de maximaal 2 % die u op een spaarrekening krijgt. Uiteraard moet u er daarvoor wel energie in steken, maar als u beseft dat sparen geen optie is, dan zult u daartoe zeker bereid zijn.

Bron: Managersonline

Sparen

Geef een reactie