Imtech een koopje?

Imtech een koopje? Volgens analisten van SNS Securities wel! De koers van Imtech is de laatste tijd veel te hard afgestraft zo stellen de analisten van SNS Securities. Wij van Optie Academy zien vooralsnog geen reden om gelijk ‘blind’ in Imtech te stappen, want de sterk dalende trend is nog steeds intact. Wij zien dan liever een opwaartse uitbraak nadat het aandeel is gestabiliseerd. Beleggers die het aandeel met interesse volgen en toch graag onze analyse wensen, zullen wij dan ook een mogelijke optiestrategie aanreiken.

Imtech income statement
Imtech income statement

Imtech houdt aan winstverwachting vast

De trading update die het bedrijf eerder deze week afgaf stelt de SNS analisten gerust. Het bedrijf stelde dat het vasthoudt aan haar winstverwachtingen (zowel door organische groei als door overnames).

De analisten noemen de solvabiliteit stabiel (schuld/EBITDA 1,9). Eerder deze week waren er berichten van hedgefondsen die short gingen in het aandeel in verband met een vermeende te hoge leverage van het bedrijf. Mede hierdoor (en de downgrade door ABN AMRO naar verkopen bij een koersdoel van €15) kreeg het aandeel een harde dreun.

Aandeel laag gewaardeerd?

De analisten stellen dat Imtech haar communicatie aan de pers wellicht kan verbeteren gezien het recente rumoer. De koersreactie omlaag was echter zeer overdreven zo melden de analisten. Het businessmodel dat leunt op groene energie/gewone energie staat sterk en er is ruimte voor margeverruiming. De relatieve lage waardering van het aandeel maakt het aandeel nu aantrekkelijk zo is het oordeel van de analisten.

Orders vanuit Duitsland

Donderdag maakte Imtech bekend dat het voor €37 miljoen aan orders heeft ontvangen voor de hightech duurzame technologische infrastructuur in zowel het multidisciplinaire project ‘Elbarkaden’ in Hamburg – onder andere het onderkomen van het nieuwe Greenpeace hoofkantoor – als het nieuw te bouwen kantorencomplex ‘Main Gate Porta’ in het centrum van Frankfurt.

Het Hamburgse project heeft een Gold ‘pre-certificaat’ toegekend gekregen van de Duitse Sustainable Building Council (DGNB). Het kantorenproject in Frankfurt realiseert een besparing die 25% lager ligt dan de Duitse EnEV-normering (Energieeinsparverordnung) voorschrijft.

 

Imtech heeft woensdag door het herbevestigen van zijn doelstellingen voor 2012 en zijn groeiplannen daarna ,,een duidelijk signaal” afgegeven. Dat schrijft analist Edwin de Jong van SNS donderdag.

Reactie Imtech

Imtech reageerde woensdag op mediaberichten en de scherpe koersval van dinsdag, nadat analisten hun zorgen uitten over de financiële positie van het bedrijf. ,,Wij denken dat de communicatie van Imtech ruimte voor verbetering biedt, maar tegelijkertijd is de focus van beleggers te veel verschoven naar minder operationele zaken”, aldus analist De Jong. ,,Wij denken dat de huidige zwakte van het aandeel een erg leuke koopkans biedt.” SNS handhaaft het ‘buy’-advies voor Imtech. Wij delen echter niet geheel de visie van SNS.

 

Imtech Analyse Optie Academy

Imtech Daily Chart
Imtech Daily Chart

Afgaande op bovenstaande chart, heb je als aandelenbelegger nog weinig te zoeken in het aandeel. Stel dat je onverhoopt als beleggereen positie hebt opgebouwd boven €20, dan sta je toch dik 15% onder water. Hoe kun je hier dan uit handelen? Met andere woorden hoe kleiner het verlies goedmaken? Welnu dat kan met het juist toepassen van opties. Tijdens diverse masterclasses besteden wij dan ook aandacht aan het ‘repareren van een portefeuille’.

Een belegger zou in ieder geval calls kunnen schrijven, waarin voldoende premie zit. Een andere mogelijkheid is om een ratio callspread op te zetten. Een belegger die offensiever ingesteld is, zou zelfs een put kunnen schrijven. Maar dat is natuurlijk niet zonder risico: als een aandeel te ver wegzakt, dan loopt de belegger de kans om extra aandelen geleverd te krijgen.

Imtech moet eerst bodemen

Het aandeel zal in ieder geval boven €15 moeten blijven, om geen lagere low er in te zetten. Onze ervaring is, dat een aandeel na een diepe val is nog eens richting het dieptepunt terugzakt, in dit geval dus €15 om vervolgens een zijwaarts patroon te vervolgen.

Een uitzondering is natuurlijk als het aandeel te sterk is afgestraft en het aandeel het herstel weet door te zetten. Belangrijk is de weerstand rond de €17,50. Een doorbraak van deze weerstand, zou een herstel kunnen inluiden tot €19 a €20. Voor de korte termijn hoef je weinig wonderen te verwachten van het aandeel.

Long in Imtech met weinig investering

Beleggers die onverhoopt long willen gaan in Imtech, bereiken wij onderstaande (befaamde) driepoot constructie op met €16,77 in de stukken:

Driepoot Imtech

Januari driepoot: kopen januari 17,50/20 callspread voor 0,75-0,16= 0,59*100 = €59 en verkopen de JAN 15,50 put voor €0,50 (€50). De investering bedraagt derhalve per saldo €9 (exclusief kosten).

Maximale opbrengst: winst 2678%

De maximale opbrengst kan dus €2,50 (maal 100) bedragen, als Imtech in januari tot boven €20 stijgt. De winst bedraagt in dat geval €250-€9=€241 op een investering van €9. Deze politiële winst van niet minder dan 2678%.

Neutrale zone

Zolang Imtech tussen €15,50 en €17,50 noteert, ben je alleen de investering kwijt.

Risico

Het risico van deze affaire ligt uiteraard aan de onderkant uit hoofde van de geschreven put. Bij een daling onder €15,50 loop je de kans om de aandelen te moeten afnemen. We zouden dan ook deze geschreven put in ieder geval terugkopen, dan wel doorrollen als de €15,50 wordt aangetikt.

Beleggers die rustiger willen slapen, zouden dan ook een put eronder kunnen kopen. Alles natuurlijk mogelijk afhankelijk van je risicoprofiel. Aan u de keus welke strategie u zou wilen volgen.

Veel succes!

 

Geef een reactie