EDF neemt gas terug

EDF

Électricité de France hebben we deze week gekozen als Aandeel van de Week. EDF staat voor Électricité de France het grootste elektriciteitbedrijf in Europa.

EDF map
EDF map

Deceptie EDF

EDF is actief op alle denkbare terreinen van de energie actief, van productie tot levering. In 2005 ging het EDF naar de aandelenbeurs Euronext Parijs. Met een verwachte winst van €7 miljard zou het de grootste beursgang in de Franse geschiedenis moeten zijn. De beursgang was echter, in tegenstelling tot de beursgang van zijn zusterbedrijf Gaz de France (GDF), in hetzelfde jaar een grote teleurstelling.

58 kernreactoren

EDF beschikt nu over 58 kernreactoren verspreid over 19 centrales in heel Frankrijk. Met een capaciteit van 63 gigawatt (GW) is EDF wereldwijd de grootste nucleaire producent van elektriciteit.

EDF is niet alleen in Frankrijk actief, maar ook in omringende landen als Duitsland, Italië en het Verenigd Koninkrijk. In september 2008 kondigde EDF de acquisitie aan van British Energy (BE).

BE beheert bijna alle kerncentrales van het Verenigd Koninkrijk; in totaal acht eenheden met een totale productie capaciteit van 9,5 GW. De centrales van British Energy zijn relatief oud en EDF committeerde zich aan een investeringsprogramma voor vier nieuwe kerncentrales.

In 2012 behaalde EDF een omzet van €72,7 miljard. Wereldwijd heeft het bedrijf 159.740 werknemers in dienst, en een klantenbestand van 39,3 miljoen consumenten.

EDF is in veel opzichten het grootste elektriciteitbedrijf van Europa. Behalve qua omzet, personeelsbestand en consumentenbestand is EDF ook wat de productie betreft de grootste elektriciteitproducent van Europa. EDF heeft een totaal geïnstalleerde productiecapaciteit van 139,5 Gigawatt elektriciteit. De totale gegenereerde hoeveelheid energie bedroeg in 2012 niet minder dan 642,6 terawattuur (10 tot de macht 12). Hiermee laat EDF het Duitse E.ON en het Italiaanse Enel ver achter zich.

Multiples

De koers/winst-verhouding van EDF is ongeveer 11,5 en het dividendrendement van 5,8% lijkt aardig, maar de dividendgroei bedraagt de laatste 5 jaar -0,47%. Meer info kun je vinden op de website van EDF.  

EDF dagchart optie academy
EDF dagchart optie academy

Dagchart EDF

Sinds april is het aandeel meer dan 50% gestegen, wat natuurlijk geen onaardige prestatie is. Rond €22,80 bereikte EDF een top, waarna het fonds gas terugnam. Rond €21 bevindt zich een gap wat voor steun zou kunnen zorgen. Wij gokken er niet op en zetten in op een daling middels een gekochte put voor oktober. Klanten van onze Optie Aanbevelingen hebben reeds de trade doorgekregen. Als we momenteel zouden moeten inzetten, zouden we dus inspelen op een daling richting €18 met een stoploss boven €22,80.

Levels

Weerstand: €22,80
Eerste steun: €20,88
Tweede steun: €18,50

 

Optiestrategie mogelijk
Op EDF zijn verhandelbare opties voorhanden, zij het in Parijs. Voor een goede broker zoals Tradersonly, klik hier voor meer informatie. Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een aanvangspositie a la baisse innemen met opties.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft een (bearishe) positie in EDF. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

EDF

4 thoughts on “EDF neemt gas terug

 1. Robert

  Weekoptie actie: Masterclass Live trading op 30 Augustus 2013

  Optie Academy heeft nieuws, want wij hebben voor de snelle beslisser een speciale weekoptie-actie, waarbij u kunt ‘handelen in een call op onze Masterclass Live trading.

  Op het ogenblik hebben wij een oneven aantal deelnemers, maar enkele opdrachten in deze Live trading zijn beter met tweetallen te doen, waardoor er voor de hoogste bieder een unieke mogelijkheid bestaat om in te tekenen op deze Masterclass op vrijdag 30 augustus in Best. Klik hier voor meer info…

  De uitleg over de weekoptie call-Live trading is als volgt:

  U heeft interesse om u aan te melden voor deze speciale dag, die van 9 tot minimaal 17 uur duurt en waarbij u samen met ons Live kunt traden en leert hoe wij een trade opzetten.

  Biedingen inleggen voor Live Trading Dag

  U geeft de bieding door middels het commentaarveld o.v.v. uw naam/e-mailadres voor deze call met als onderliggende waarde een ticket voor de Masterclass Live trading. Het minimumbod is €150 en gaat per minimaal €10 omhoog. Diegene die voor de weekexpiratie van de AEX om 16 uur vrijdag 23 augustus de hoogste bieding heeft, krijgt voor deze prijs het ticket aangeboden.

  Het is mogelijk om meerdere biedingen na elkaar in te leggen, maar de hoogste bieder commiteert zich om de Masterclass af te nemen voor de geboden prijs. U kunt de bieding inleggen door op het commentaarveld onderaan het Aandeel van de Week EDF uw bieding in te leggen via deze link.

  TweetallenDaarnaast is het ook mogelijk om per tweetal in te schrijven.U heeft dan de mogelijkheid om de groepsopdrachten samen te doen.

  Aanbieding : Normaal: €2×597 alleen tot vrijdag 16 uur de weekexpiratie nu slechts €797,- voor 2 personen

Geef een reactie