Braziliaanse swing in portefeuille met Petrobras

Petrobras (PZE), is deze week het Aandeel van de Week. Petrobras heeft een market cap van circa $88 miljard. De Braziliaanse oliemaatschappij werd in 1953 opgericht en heeft houdt het hoofdkantoor in ‘Rio’. Meer info kun je vinden op de website van Petrobras. 

Petrobras Weekly
Petrobras Weekly

Bovenstaande weekgrafiek illustreert zeer goed de neerwaartse trend sinds de top rond $32 begin 2012. Een koersdaling van meer dan 60% in ruim 1,5 jaar is natuurlijk niet bijzonder sterk te noemen.

 

Petrobras Daily Optie Academy
Petrobras Daily Optie Academy

 

Petrobras bodemt uit

Op de daily chart lijkt Petrobras echter aan het uitbodemen. Rond $12 vond het aandeel een bodem en consolideert netjes boven $13. Met een strakke stop-loss onder de low van rond $12,00 zou een kleine longpositie kunnen worden opgebouwd. We gaan voor een rally naar $15 en bij een geslaagde doorbraak van deze weerstand: $20. Wij zouden op dit moment dus Petrobras kopen om meer swing in portefeuille te krijgen.

Levels

Eerste steun: $13
Tweede steun: $12

Eerste weerstand: $15
Tweede weerstand: $19,50

 

Optiestrategie PBR mogelijk
Op PBR zijn goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika. Een goede en goedkope broker is Tradersonly. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de Laagste Transactiekosten.

 

Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een haussestrategie opzetten met opties.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Petrobras (PZE). De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie