Aandeel van de Week: ThromboGenics

Deze week heeft OptieAcademy gekozen voor ThromboGenics als Aandeel van de Week. ThromboGenics is een Belgische biofarmaceutische onderneming, die aan de Brusselse beurs genoteerd staat met het tickersymbool THR.

ThromboGenics OptieAcademy Weekly
ThromboGenics OptieAcademy Weekly

Het biotechbedrijf is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve oogheelkundige geneesmiddelen en therapieën. Op 17 maart zal ThromboGenics de jaarresultaten publiceren.Op dit moment noteert ThromboGenics nog onder de weerstand van €22,65. Er is de afgelopen weken evenwel meer kracht in gekomen, waardoor het ons een kwestie van tijd lijkt dat deze weerstand zal worden genomen. Bij een doorbraak van dit weerstandsniveau achten wij een koersdoel van €29,10 mogelijk. Dat betekent dus een stijgingspotentieel van circa 40% vanaf het huidige niveau.

Over ThromboGenics
Het eerste middel van ThromboGenics dat op de markt kwam is Jetrea (ocriplasmine), dat op 18 oktober 2012 in de Verenigde Staten werd toegelaten. ThromboGenics heeft een overeenkomst afgesloten met Alcon Laboratories (een dochteronderneming van Novartis), dat de rechten heeft om ocriplasmine buiten de Verenigde Staten te commercialiseren.

ThromboGenics verkoopt zelf Jetrea in de Verenigde Staten. De verkoop van Jetrea in de Verenigde Staten begon in januari 2013 aan 3.950 dollar voor een dosis van 2 milliliter. De verkopen van Jetrea liggen echter beneden de lijn van de verwachtingen. Analisten verwachten voor volgend jaar een omzet uit Jetrea van €133 miljoen versus €221 miljoen vorig jaar. ThromboGenics heeft dan ook de bankiers van Morgan Stanley in de arm genomen om strategische opties te onderzoeken.

Daarnaast ontwikkelt ThromboGenics nieuwe antistoffen, waaronder TB-403 (anti-PlgF (placental growth factor)) in samenwerking met BioInvent International. ThromboGenics werkt hiervoor ook samen met het team van professor Peter Carmeliet van het Vlaams Instituut voor Biotechnologie.

Het bedrijf richt zich op de ontdekking en ontwikkeling van bio-therapieën voor de behandeling van cardiovasculaire ziekten. ThromboGenics heeft exclusieve rechten op bepaalde therapieën die ontwikkeld werden aan de Universiteit van Leuven. Het bedrijf heeft twee programma’s in klinische ontwikkeling: microplasmine en staphylokinase. ThromboGenics heeft ook vijf andere programma’s in preklinische ontwikkeling met bewezen doeltreffendheid.

Onderstaande tabel geeft de fundamentele gegevens weer:

ThromboGenics Fundamentals OptieAcademy
ThromboGenics Fundamentals OptieAcademy

Meer info kunt u vinden op de website van ThromboGenics.

Daggrafiek ThromboGenics

ThromboGenics Daily Chart
ThromboGenics Daily Chart

Op bovenstaande daggrafiek is duidelijk de trading range te zien van €6,45. In februari is de koers opwaarts uitgebroken met een ‘break-away gap’ rond €20. De koers vloog richting €22,65 maar nam vervolgens weer gas terug.  Bij een succesvolle doorbraak kunnen we een rally verwachten tot circa € 29,10. De voortschrijdende gemiddelden vormen nu een steunzone.

Op dit moment vinden we het aandeel dus koopwaardig en zouden we een stop-loss plaatsen onder het 47-daags voortschrijdend gemiddelde rond €19,45. Met een risico van €1,30 en een winstpotentieel van ruim €8 is dit een prima risk/reward-verhouding (circa 6 winst versus 1 verlies). Onderstaand zijn de belangrijkste steun- en weerstandsniveaus weergegeven.  

Eerste weerstand: €22,65
Tweede weerstand: €28,04
Eerste steun: €19,76
Tweede steun: €16,20

Opties op ThromboGenics
Op ThromboGenics zijn opties voorhanden, die op de Belgische optiebeurs verhandeld worden. De opties zijn helaas niet zo liquide.

Vorige week trachtten wij een calendar spread op te zetten in dit fonds, maar dat is niet gelukt. Het idee is om langlopende calls kopen en kortere erop te schrijven. Zodra we een positie gaan innemen, zullen we dit uiteraard aan onze OptieAanbevelingen abonnees communiceren. Voor de basisbeginselen over opties verwijzen we u naar ons recente artikel: Opties een Veelzijdig instrument…

OptieAcademy OptieAanbevelingen: +32,07% rendement in 2013

In 2013 behaalden we een rendement van 32,07% met de abonnementservice OptieAanbevelingen.

Als u een goedkope broker met een uitstekende klantenservice om aandelen en opties te handelen zoekt, dan kunnen we u Tradersonly aanraden. Open via deze link een gratis rekening en profiteer van de laagste transactiekosten.

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl 

Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft (nog) geen positie in ThromboGenics. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie