Aandeel van de Week: eBay in de uitverkoop

Deze week krijgt u van OptieAcademy het Amerikaanse veilingfonds eBay als Aandeel van de Week gepresenteerd. We kunnen zien dat eBay al sinds begin 2013 zijwaarts beweegt binnen een bandbreedte van ruim $10 (zie onderstaande grafiek). Sinds eind februari is het aandeel echter in de uitverkoop gedaan door beleggers: een verlies van bijna 20% sinds de top rond $60.

eBay Weekly OptieAcademy
eBay Weekly OptieAcademy

De onderkant van de range ligt rond $49 terwijl de bovenkant begrensd is rond $59,70. Sinds de top in februari rond $60 maakte het aandeel een forse duikvlucht tot onder de $50. Aangezien eBay aan de onderkant van de trading range is beland, vinden we het opportuun om rond $49 een short strangle op te zetten. We hebben afgelopen vrijdag dan ook daad bij woord gevoegd.

Daggrafiek EBAY

eBay Daily OptieAcademy
eBay Daily OptieAcademy

De daggrafiek illustreert de forse correctie van bijna 20% vanaf de top in februari. Vorige week tikte het aandeel de low van november vorig jaar aan, die als steun kan fungeren. We verwachten dan ook een rebound van eBay richting $52 alwaar een weerstandszone ligt uit hoofde van een koershiaat.

Het fonds kan evenwel nog wel op wat weerstand stuiten rond de voortschrijdende gemiddelden (10,20,40 respectievelijk 47), zie bovenstaande chart. Rond $52 kunnen we derhalve eveneens van het 47-daags voortschrijdende gemiddelde weerstand verwachten. Eerste steun valt te vinden rond $48.

Levels
Eerste weerstand: $52,46
Tweede weerstand: $55,62
Eerste steun: $48,06
Tweede steun: $45,66

Optiestrategie EBAY
Op EBAY zijn opties voorhanden, die goed verhandelbaar zijn. Op basis van de technische situatie, zijnde de trading range, hebben we afgelopen week een short strangle opgezet in EBAY voor juli, dus met nog ruim 1 maand te gaan.

Wat is een Short Strangle?
Bij een short strangle wordt zowel een put als een call geschreven met niet gelijke uitoefenprijzen, zij het met dezelfde expiratiemaand. Een ezelsbruggetje hierbij is dat de ng in strangle staat voor ‘niet gelijk’. We hebben een Short Strangle opgezet in eBay en kozen voor juli-opties: Een Short Put 44 en een Short Call 55 waarvoor we in totaal $0,47 per strangle hebben ontvangen.

We zijn derhalve tot juli-expiratie de plicht aangegaan om enerzijds de aandelen af te nemen voor $44 respectievelijk te leveren voor $55. Zodra we deze positie gaan uitbreiden c.q. aanpassen zullen we dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers van de abonneeservice Optie Aanbevelingen communiceren. Wilt u ook leren hoe short strangles te selecteren of andere winstgevende optiestrategieën op te zetten? Kom dan naar onze masterclasses.

OptieAcademy Masterclass Opties Basis en gevorderden
Masterclass Opties (Basis) woensdag 25 juni in Bunnik, van 9:30 uur tot 17:30 uur. Masterclass Opties (Gevorderden) vrijdag 4 juli in Bunnik, van 9:30 uur tot 17:30 uur.

Als Nederland wereldkampioen wordt, krijgt u uw geld terug: zie onze unieke WK-actie. U kunt zich nog voor maandagochtend 09:00 uur 16 juni aanmelden voor de actie.

In deze volledig verzorgde dagsessie komen de de grieken van opties aan bod, alsmede diverse strategieën, waaronder (ratio)spreads, straddles en strangles, butterflies en driepoten.

Daarnaast wordt aandacht geschonken aan Money Management, Technische Analyse en hoe om te gaan met handelsstrategieën. Dus wanneer in- en uit de markt te stappen en welke optiestrategie toe te passen. Na deze intensieve en interactieve dag, kunt u succesvol beleggen met opties.

Geheel verzorgde dag voor €397
Deze masterclass voor €397 is geheel verzorgd met lunch, koffie, thee, frisdrank en gratis parkeerplaats.

Bonussen

  • 3 maanden Optie Aanbevelingen t.w.v. €227,-
  • 1 e-book naar keuze t.w.v. €77,

Totale waarde: €304

Heeft u interesse? Kijk hier voor het programma en voor meer informatie.  

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy
Voor een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl
Disclaimer

Het OptieAcademy-team heeft een positie in eBay. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie