Aandeel van de Week: Abercrombie & Fitch uit de mode

Modehuis Abercrombie & Fitch (ANF) is op zijn zachtst gezegd controversieel. We hebben ANF dan ook gekozen als Aandeel van de Week. Abercrombie & Fitch CEO Mike Jeffries is veelvuldig in opspraak geraakt door bijvoorbeeld ‘volslanke’ klanten te schofferen.

Abercrombie & Fitch monthly chart optie academy
Abercrombie & Fitch monthly chart optie academy

Deze klanten hoeven wat hem betreft niet de kledingwinkel te betreden. Wat Optie Academy betreft: op dit moment hoeft Abercrombie & Fitch niet (meer) in portefeuille. Oftewel: ‘geven is beleven’.

In 2006 stelde Jeffries indertijd: “Op elke school zijn er de leuke en populaire kinderen, en dan zijn er nog de ‘​​niet-zo-cool (lees: aantrekkelijke) kinderen. Ja in alle eerlijkheid, gaan we dan voor de ‘coole’  kids. We gaan dan voor de aantrekkelijke ‘all-American’ kind met coole houding en die veel vrienden heeft. Veel mensen horen niet thuis in onze winkel (in onze kleren) en kunnen ze simpelweg niet thuishoren. Sluiten we daarmee bepaalde groepen mensen (dus de minder aantrekkelijke en en/of volslanke) uit? Absoluut.”

 

Abercrombie wederom in de negatieve spotlights

Enkele dagen geleden wijdde NRC een artikel aan Abercrombie. Modeketen Abercrombie & Fitch discrimineert door in de winkel aan de Parijse Champs Elysee verkopers in te zetten die aanvankelijk waren ingehuurd als model.

Volgens de BBC lopen de mooie, mannelijke verkopers in de Franse winkel regelmatig met ontbloot bovenlijf, zowel in- als buiten de winkel. Het bedrijf zou bij sollicitaties enkel af gaan op het uiterlijk.

De Franse mensenrechtenorganisator Defenseur des Droits meent dat de winkel hiermee ‘minder knappe’ sollicitanten discrimineert. Lelijke, dikke mensen zouden niet worden aangenomen bij het bedrijf. Een woordvoerder van Defenseur des Droits zegt dat Abercrombie & Fitch niet alleen potentieel personeel discrimineert, maar ook een verkeerd signaal geeft tegenover de klant.

Defenseur des Droits zet alle middelen en onderzoekt de bedenkelijke gang van zaken bij het Amerikaanse modelabel en komt eind 2013 met een rapport. Of dit zal leiden tot een rechtszaak is nog onduidelijk.

Eind vorig jaar heeft Abercrombie & Fitch in Amsterdam met veel bombarie een filiaal geopend. Uiteraard onder grote belangstelling van hordes gillende (keuken)meiden…

Multiples

De multiples (kengetallen) en de negatieve publiciteit zijn niet van dien aard dat het een opwaarts drukkend hebben. De koers/winst-verhouding is ongeveer 15 en het dividendrendement van 1,6% is ook maar karig. We baseren onze timing echter op de zie onderstaande charts. Meer info kun je vinden op de website van ANF.

Monthly chart Abercrombie & Fitch

Op bovenstaande maandgrafiek blijkt dat het aandeel de sinds begin 2012 per saldo weinig heeft gedaan en opnieuw rond de $50 koerst.

 

Abercrombie & Fitch weekly chart optie academy
Abercrombie & Fitch weekly chart optie academy

Weekgrafiek Abercrombie & Fitch

Bovenstaande weekgrafiek illustreert een aardig herstel vanaf de low onder $30 eind vorig jaar tot circa $55 in april.

 

Dagchart Abercrombie & Fitch

Abercrombie & Fitch daily chart optie academy
Abercrombie & Fitch daily chart optie academy

De dagchart is niet eenduidig: wilde swings tussen circa $40 en $55. Het aandeel kent zware weerstand rond $52 respectievelijk $55. Pas rond $44 heeft het fonds echter een bodem gevonden.  Als we momenteel zouden moeten inzetten, zouden we inspelen op een daling richting $44 met een stoploss boven $52.

 

Abercrombie & Fitch uit de mode

Met een strakke stop-loss boven de recente high rond $52 zou alvast een kleine shortpositie kunnen worden opgebouwd. Dat kan middels een putspread of timespread. Uitbreiden van de shortpositie zou kunnen geschieden zodra de low rond $48 eraan gaat. Koersdoel is in eerste instantie $44 respectievelijk $30 zijnde de low van 2012.

 

Levels

Eerste weerstand: $52
Tweede weerstand: $55

Eerste steun: $48
Tweede steun: $44

 

Optiestrategie mogelijk
Op ANF zijn zeer goed verhandelbare opties voorhanden, zij het in Amerika (zie bijgaande tabel). Aan de hand van de huidige situatie kunnen we dus een aanvangspositie a la baisse innemen met opties.

 

Zodra wij een optie-affaire gaan opzetten, dan zullen wij dit uiteraard exclusief aan onze deelnemers aan de Optie Offensief Strategie communiceren. Lees hier meer info betreffende deze portefeuille: https://optieacademy.nl/optie-aanbevelingen/

 

Uiteraard kunt u ook uw eigen suggestie voor een Aandeel van de Week danwel optiestrategie naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

 

Harry Klip en Jan Robert Schutte

 

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Abercrombie & Fitch. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie