Zon breekt door voor First Solar

Zon breekt door voor First Solar. Beleggers die First Solar begin dit jaar hadden gekocht, hebben er nog niet veel plezier aan beleefd en staan op een verlies van circa 50%. Het kan echter nog erger: sinds begin 2011 is de koers zelfs met meer dan 85% gedaald. In juni tikte het aandeel zelfs een low aan van $11,43. Sindsdien is het aandeel sterk opgeklommen tot boven $20.

First Solar Weekly
First Solar Weekly

De bladeren vallen deze herfst van de bomen en is het zwaar bewolkt, maar voor First Solar is de zon doorgebroken, al is de high van dit jaar rond $50 nog ver weg. Toch zien we weer kansen voor dit aandeel, een rit richting $40 zou mogelijk moeten zijn binnen enkele maanden.

Profiel First Solar

First Solar (tickersymbol FSLR) staat genoteerd aan de Nasdaq, werd in 1999 opgericht en is gevestigd in Tempe, Arizona. First Solar is een toonaangevende wereldwijde leverancier van uitgebreide fotovoltaïsche (PV) systemen. De onderneming biedt oplossingen voor elektriciteitscentrales die een economisch aantrekkelijk alternatief zijn voor fossiele brandstoffen, die hedentendage worden aangewend om stroom op te wekken. First Solar biedt waardevolle duurzame energiesystemen die het milieu beschermen en verbeteren.

Marktkapitalisatie First Solar

De marktkapitalisatie van First Solar bedraagt ongeveer $2.000.000.000 wat aangeeft dat het dus geen kleine speler is. Het kan verkeren: in mei 2008 bereikte First Solar zelfs een piek op $311,14 en daalde vervolgens meer dan 90%. Ik kan me nog heel goed herinneren dat in de jaren 2007 2008 de aandelen in de solarsector de hemel in werden geprezen. First Solar genereert jaarlijks ruim $3 miljard aan omzet. Meer informatie vind je op http://www.firstsolar.com/

Technische staat First Solar

De (week)grafiek illustreert een mooie downtrend van First Solar, waarbij sinds juni echter de weg omhoog weer werd ingeslagen. De lange termijntrend is nog steeds neerwaarts gericht, maar er zijn inmiddels wel ‘green shoots’ waar te nemen.

Rond $18,30  ligt een cruciaal steunniveau, waarbij een doorbraak het luik weer opengaat richting $11. Longposities zouden dus onder $18,30 moeten worden gesloten om het verlies te beperken.

Daggrafiek First Solar

 

First Solar Daily
First Solar Daily

De daggrafiek van First Solar illustreert duidelijk een gap up begin augustus rond $16. Zolang deze gap niet is gesloten, is dit een positief signaal. De indicatoren zijn de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd. Bij een opwaartse uitbraak uit bovenstaande driehoek, die sinds augustus is gevormd, kunnen we een rally verwachten richting $26.

 

First Solar Hourly
First Solar Hourly

Bovenstaande uurgrafiek illustreert een mooie consolidatiedriehoek sinds september. We verwachten een forse stijging, waarbij het aandeel echter enige weerstand kan verwachten tussen $24 en $25. Een verdere stijging tot circa $26, zijnde de high van augustus, achten we mogelijk.

Bij een onverhoopte daling, waarbij het aandeel onder $18,30 gaat dalen, nemen wij echter ons verlies. In dat geval zal het technische beeld weer verslechteren en is dan het positieve scenario danniet meer geldig.

Optiekansen First Solar

Er is voor optiebeleggers goed nieuws, want er zijn opties op First Solar (FSLR) genoteerd. Offensieve optietraders zouden een 20/22/26-driepoot op kunnen zetten in de november-serie met $22,11 in de stukken.

De driepoot bestaat in dit geval uit een short NOV 20 Put @ 1,40 (je ontvangt dus 1,40) waarvoor een NOV 22/26 callspread kan worden gekocht @ 1,35 (2,25-0,90). Er wordt dus zelfs per saldo $5 (0,05*100) ontvangen, maar gemakshalve zullen we dit bedrag wegstrepen tegen de kosten.

Maximale winst driepoot First Solar

De maximale winst van deze driepoot op First Solar bedraagt dus $400 (26-22 maal $100) als het aandeel in november boven $26 expireert.

Verliespotentie First Solar

Verliespotentie First Solar is er natuurlijk ook, als het aandeel fors wegzakt onder $20. In dat geval wordt er $100 per puntdaling geleden. Tussen $20 en $22 speel je (op expiratie) break-even.

De optieprijzen moeten uiteraard met 100 worden vermenigvuldigd. We hebben geen rekening gehouden met transactiekosten. Meer analyses en (optie)strategieën kun je vinden elders op onze website www.optieacademy.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen suggesties naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Cursus winstgevend beleggen met opties

De Europese schuldencrisis heeft de beurzen aanzienlijk verlamd. Heeft u geld verloren met opties of weet u niet hoe u rendement kunt behalen?

Dan heeft Optie Academy de oplossing: kom op zaterdag 27 oktober naar de cursus Cursus winstgevend beleggen met opties in Amsterdamen verdien geld in iedere markt. Klik hier voor meer informatie Diensten

Ook verzorgen wij masterclasses waarvan de inschrijving inmiddels openstaat:

 

Masterclass optie trading

Professioneel leren handelen in opties

Uw investering: €397,- per persoon (incl. BTW). Beperkt risico, onbeperkt rendement.
Wanneer: zaterdag 3 november
Aanvang: 10:00 uur tot 17:30 uur.
Locatie: BounceSpace, Weteringschans 28, 1017 SG Amsterdam.

Onderwerpen die we behandelen:

 • Soorten opties en (hefboom)werking
 • Theorie van opties en hoe u deze toepast in de praktijk
 • Optiegrieken: delta, gamma, vega, rho
 • Optiestrategieën: extra rendement, bescherming, aandelen met korting verwerven
 • Straddles, Strangles, Butterflies, Driepoten en andere optieconstructies
 • Hefboom, dynamisch (delta’s) hedgen
 • Hoe stel je een beleggingsportefeuille samen?
 • Psychologie van beleggen
 • Money management
 • Hoe dek je je risico’s af (Riskmanagement)?
 • Technische Analyse, timing tools
 • Actuele strategieën in de markt
 • 7 gouden beleggingsregels

Heeft u interesse? Klik dan hier en schrijf u dan snel in via info@optieacademy.nl en reserveer. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tot slot willen we onderstaand graag nog een ervaring van 1 van onze deelnemers Lourens Zonneveld met u delen:

Training Optie Academy ervaring van deelnemer Zonneveld

Onlangs gaven Harry Klip en Jan Robert Schutte een basiscursus beleggen. Laurens Zonneveld was een van de gedrevenen betrokken participanten van de workshop. Hierbij zijn ervaring die hij met u wel wilde delen. Wij danken Lourens dan ook voor zijn evaluatie.

Ik (Lourens)  ben reeds jaren bekend met het handelen in aandelen en obligaties, maar futures daar wilde ik tot voor kort mijn vingers niet aan branden.

Opties als bescherming van portefeuille

Via andere beleggers en via de media echter vernomen dat zelfs in een conservatieve portefeuille opties een plaats behoren te hebben. Al is het alleen maar ter bescherming van ………….

Professionele traders

Zodoende heb ik afgelopen week toch een eerste stap in de futures gemaakt. Ik heb een basistraining gevolgd bij de Optie academy voor het traden in opties en turbos. Deze cursus gegeven door professionele traders gaf me een goed overzicht in de verschillende optiestrategien die je kunt gebruiken zodat je zowel in een bear, in een bullmarket als in een market die zijwaarts beweegt.

Ook hoe je de juiste posities kunt innemen om je portefeuille je eigen touch te geven en het portefeuille rendement te optimaliseren.

Ik kijk nu uit naar de masterclass van begin (3) november om deze materie beter onder de knie te krijgen en daarna zelfstandig aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,

Lourens Zonneveld, Amstelveen

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@optieacademy.nl

www.optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in First Solar. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 First Solar

 

One thought on “Zon breekt door voor First Solar

Geef een reactie