Driepoot Yahoo!: 1400% rendement

Vorige week plaatsten wij Yahoo! op het verlanglijstje rond een koers van $15,73. We stelden dat het internetfonds in een prachtig stijgend trendkanaal zit, met een stijgingspotentieel tot circa $19. Rond $16,75 kan het fonds weerstand ondervinden. Zolang het aandeel boven $15 noteert, achten wij een nieuwe aanvalspoging op de top van mei (circa $19,-) opportuun.

Yahoo Daily Chart
Yahoo Daily Chart

Bij een doorbraak van de dalende weerstandslijn rond $16 zou het hard kunnen gaan met Yahoo! Zodra de doorbraak een feit is, verwachten we een rally tot ver boven $20. Wordt de steunzone rond $14,75 doorbroken, dan kan Yahoo! een stapje terug doen richting $13.

De liquiditeit in Nasdaq-fonds Yahoo! (tickersymbol YHOO) is niet gering: gemiddeld wisselen er dagelijks circa 30 miljoen aandelen van eigenaar. U  hoeft derhalve niet bang te zijn dat je niet gemakkelijk ervan af komt. Ook zijn er ook opties op Yahoo! genoteerd, waardoor u nog meer mogelijkheden heeft om een positie in Yahoo! op te bouwen. Middels opties kunt u ook in zijwaartse (of dalende) markten geld verdienen.

‘Driepootje’ Yahoo!

 

Op deze site komen veelvuldig optiestrategieën aanbod en deze keer: een ‘driepootje’ Yahoo!. Wij hebben de volgende driepoot bedacht. Kopen de YHOO JUL 15/18 callspread voor $2,60-$1,20= $1,40 (debit) wat wordt gefinancierd door het verkopen van de JUL 14 Put voor $1,20. Uit hoofde van de short put, wordt derhalve een afnameplicht aangegaan voor $14 per aandeel (tot juli 2012).
Totale investering bedraagt derhalve $0,20 (ex kosten) met $16,02 in de stukken.

Mocht Yahoo! echter onder de $14,50 duiken, dan sluiten we deze affaire. Stop-loss derhalve op $14,50. Stijgt het aandeel naar $18 op expiratie, dan zal de callspread $3 waard zijn, winst derhalve $2,80 per callspread: winst op investering $0,20 bedraagt dan 1400%.

Dit lijkt ons een kansrijke strategie, ook als er geen overname komt zien we stijgingspotentieel in Yahoo!.
U kunt uw ideeën, suggesties en tips aangeven in het commentaarveld onderaan deze column. Tevens kunt u mailen naar info@optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

www.optieacademy.nl
Disclaimer
Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Yahoo!. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie