Aandeel van de Week: ASM Interessant

ASM Interessant. Dit weekend blijven we dichtbij huis met het Aandeel van de Week en schijnen wij het licht op ASM International. Het aandeel beukt tegen de weerstand aan rond €27,27 en het lijkt een kwestie van tijd dat deze barrière wordt geslecht. Een opwaartse doorbraak impliceert een voltooiing van een omgekeerd hoofd-en schouderpatroon (op dagbasis). Het koersdoel ligt dan op €30,73 net onder €33. Voldoende opwaarts potentieel derhalve.

ASMI Weekly
ASMI Weekly

Beleggers die ASMI begin dit jaar hadden gekocht, hebben vooralsnog niet al te veel koerswinst geboekt. Alleen middels het schrijven van opties, had men dit jaar wel een mooi rendement kunnen boeken. Korte termijn traders hadden natuurlijk ook diverse winstgevende ritjes kunnen maken.  

Marktkapitalisatie ASMI

ASMI Profit Margin
ASMI Profit Margin

De marktkapitalisatie van ASMI bedraagt ongeveer €1,5 miljard, wat aangeeft dat het dus niet echt een grote speler is. Op http://www.dft.nl/ valt te lezen dat ASM International (ASMI) in de periode die liep van 14 tot en met 19 november een miljoen eigen aandelen heeft ingekocht. De stukken werden gekocht voor een gemiddelde prijs van €27,15 per aandeel, als onderdeel van het op 6 maart eerder dit jaar aangekondigde programma waarbinnen het bedrijf 2 miljoen aandelen wil terugkopen.

In totaal heeft ASMI nu 1,5 miljoen aandelen ingekocht voor in totaal €40,6 miljoen. Meer informatie vind je op http://www.asm.com/

Technische staat ASMI

De (week)grafiek illustreert een mooie uptrend van ASMI sinds juli 2011. Rond €24  ligt een cruciaal steunniveau, waarbij een doorbraak het luik weer opengaat richting €16. Longposities zouden dus zeker onder €24 moeten worden gesloten om het verlies te beperken. Een doorbraak van de low rond €26 zou al een veeg teken aan de wand zijn.

Daggrafiek ASMI

ASMI Daily
ASMI Daily

De daggrafiek van ASMI illustreert een duidelijk downtrend van juli tot en met november, met vervolgens een draai naar boven in de afgelopen weken. De low van eind november rond €26 is een rechterschouder, wat een positief signaal is. De indicatoren zijn de afgelopen maanden aanzienlijk verbeterd. Bij een opwaartse uitbraak uit bovenstaande hoofd- en schouderspatroon, die sinds eind september, kunnen we een rally verwachten richting €30 tot €33, zijnde de high van dit jaar.

Bij een onverhoopte daling, waarbij het aandeel ver onder €26 gaat dalen, dan nemen wij echter ons verlies. In dat geval zal het technische beeld weer verslechteren en is dan het positieve scenario op dat moment niet meer geldig.

Optiekansen ASMI

Er is voor optiebeleggers goed nieuws, want er zijn opties op ASMI genoteerd. Offensieve optietraders zouden een 26 short put/ long 27/32 call-driepoot op kunnen zetten in de februari-serie met €26,95 in de stukken.

De driepoot bestaat in dit geval uit een short FEB 26 Put @ 1,10 (je ontvangt dus 1,10) waarvoor een FEB 27/32 callspread kan worden gekocht @ 1,20 (1,50-0,30). Er wordt dus per saldo €10 (0,1*100) betaald, exclusief kosten.

Maximale winst driepoot ASMI: rendement 4900%

De maximale winst van deze driepoot op ASMI bedraagt dus €490 (32-27-0,10 maal €100) als het aandeel in februari op of boven €32 expireert. In dit geval maak je dus een rendement van 4900% gerelateerd aan je investering. Afhankelijk van de margin die je moet aanhouden, varieert dit rendementspercentage.

Verliespotentie ASMI

Een negatieve keerzijde is er natuurlijk ook! Als ASMI fors wegzakt tot beneden de uitoefenprijs van de geschreven put ad €26,- loopt het verlies op: €100 per puntdaling. Tussen €26 en €27 heb je je ‘dubbeltje’ investering (lees €10) weggespeeld. Als ASMI wegzakt onder €26 dient dan de short put te worden teruggekocht.

De optieprijzen moeten uiteraard met 100 worden vermenigvuldigd. We hebben geen rekening gehouden met transactiekosten. Meer analyses en (optie)strategieën kun je vinden elders op onze website www.optieacademy.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen suggesties naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Ook verzorgen wij masterclasses waarvan de inschrijving inmiddels openstaat:

Masterclass optie trading

Professioneel leren handelen in opties

Uw investering: €397,- per persoon (incl. BTW). Beperkt risico, onbeperkt rendement.
Wanneer: 15 december 2012
Aanvang: 10:00 uur tot 17:30 uur.
Locatie: Maarssen.

Onderwerpen die we behandelen:

 • Soorten opties en (hefboom)werking
 • Theorie van opties en hoe u deze toepast in de praktijk
 • Optiegrieken: delta, gamma, vega, rho
 • Optiestrategieën: extra rendement, bescherming, aandelen met korting verwerven
 • Straddles, Strangles, Butterflies, Driepoten en andere optieconstructies
 • Hefboom, dynamisch (delta’s) hedgen
 • Hoe stel je een beleggingsportefeuille samen?
 • Psychologie van beleggen
 • Money management
 • Hoe dek je je risico’s af (Riskmanagement)?
 • Technische Analyse, timing tools
 • Actuele strategieën in de markt
 • 7 gouden beleggingsregels

Heeft u interesse? Klik dan hier en schrijf u dan snel in via info@optieacademy.nl en reserveer. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tot slot willen we onderstaand graag nog een ervaring van 1 van onze deelnemers Lourens Zonneveld met u delen. Voor meer testimonials kijk op https://optieacademy.nl/

 

Training Optie Academy ervaring van deelnemer Zonneveld

Onlangs gaven Harry Klip en Jan Robert Schutte een basiscursus beleggen. Laurens Zonneveld was een van de gedrevenen betrokken participanten van de workshop. Hierbij zijn ervaring die hij met u wel wilde delen. Wij danken Lourens dan ook voor zijn evaluatie.

Ik (Lourens)  ben reeds jaren bekend met het handelen in aandelen en obligaties, maar futures daar wilde ik tot voor kort mijn vingers niet aan branden.

Opties als bescherming van portefeuille

Via andere beleggers en via de media echter vernomen dat zelfs in een conservatieve portefeuille opties een plaats behoren te hebben. Al is het alleen maar ter bescherming van ………….

Professionele traders
Zodoende heb ik afgelopen week toch een eerste stap in de futures gemaakt. Ik heb een basistraining gevolgd bij de Optie academy voor het traden in opties en turbos. Deze cursus gegeven door professionele traders gaf me een goed overzicht in de verschillende optiestrategien die je kunt gebruiken zodat je zowel in een bear, in een bullmarket als in een market die zijwaarts beweegt.

Ook hoe je de juiste posities kunt innemen om je portefeuille je eigen touch te geven en het portefeuille rendement te optimaliseren.

Ik kijk nu uit naar de volgende masterclass om deze materie beter onder de knie te krijgen en daarna zelfstandig aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,

Lourens Zonneveld, Amstelveen

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@optieacademy.nl

www.optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft een bescheiden positie in ASMI. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

2 thoughts on “Aandeel van de Week: ASM Interessant

Geef een reactie