AMAT

Optie Trade van de Week: Time Driepoot Long op AMAT

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: Time Driepoot Long op AMAT. Voor de verandering hierbij een hausse-affaire. We zien opwaartse potentie in semiconductorfonds Applied Materials (tickersymbol: AMAT). Het aandeel is opgeveerd met een opwaarts koershiaat rond de $42,50.

AMAT

We spelen in op een stijging middels een time driepoot long: We kopen een mei Call en schrijven een april call en put, oftewel een short strangle. De opties schrijven we om de investering te reduceren en met de gekochte call hebben we opwaarts potentieel met 1 maand extra speling. Deze affaire kan op ‘even money’ oftewel $0 worden opgezet. Uiteraard moet er wel wat marge worden aangehouden voor de geschreven put.

Transactie:
We kopen (Open Buy): 1 AMAT MAY15 47,50 Call @ $1,70 (betalen).

We schrijven (Open Sell): 1 AMAT APR17 50 Call @ $0,30 (ontvangen).
We schrijven (Open Sell): 1 AMAT APR17 40 Put @ $1,40 (ontvangen).

Nieuwe positie:
Long: 1 AMAT MAY15 47,50 Call
Short: 1 AMAT APR17 50 Call
Short: 1 AMAT APR17 40 Put

Grafiek:
        

Wat houdt een Time Driepoot Long in?         
Bij een Time Driepoot Long spelen we in op een koersstijging en kopen we 1 Call die langer loopt dan de geschreven april call en tegelijkertijd schrijven we een out of the money april put.

Bij een stand van AMAT van $50 op april-expiratie lopen de geschreven opties af en heeft de mei-call een intrinsieke waarde van $2,50 + nog wat tijds- & verwachtingswaarde.

De koers moet echter niet te ver wegzakken, want een april-expiratiekoers onder de $40 levert een verlies van $100 per dollar-daling op vanwege de afnameplicht op $40.

Afhankelijk van de tijdswaarde van de gekochte mei call, kan de winst zelfs iets hoger uitvallen.

Bij een expiratiekoers in mei onder de $47,50 verliezen we de investering. Dus de schade is dan beperkt tot de investering.

Een koers van $50 is het meest ideale scenario op april-expiratie want dan lopen de april-series waardeloos af en hebben we nog een gekochte mei call over. Daarmee kunnen we vervolgens of doorhandelen door een andere call te schrijven of gewoon winst te pakken.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Geef een reactie