Optie Trade van de Week: Short Put op AbinBev

Als het om bier gaat is de gebeurtenis van de definitieve afronding van de overname van SabMiller door Anheuser-Bush Inbev (AbInBev) vanaf 2016 groot geweest. De spelregels zijn wel veranderd door AbInBev, die door deze overname nog groter is dan ‘ons’ Heineken.

Vorige week presenteerde AbInbev cijfers, die de markt uiteindelijk toch tegenvielen. Dit kwam vooral door de cijfers uit de V.S. waar de volumes opdroogden.In het eerste kwartaal zakte de bierverkoop met 0,2 %, dat was precies wat de analisten verwachtten. De brutobedrijfswinst (ebitda) steeg met 6,6% tot 5 miljard dollar meer dan verwacht.

 

Echter het concern zal vanwege de WK voetbal veel extra marketinguitgaven in het tweede kwartaal moeten doen, terwijl dat in 2014 bij de vorige WK vooral in het eerste kwartaal viel.

Wij vinden de cijfers zeker niet voortreffelijk, maar veel slecht nieuws lijkt al ingeprijsd. Als concern is het een stuk goedkoper gewaardeerd dan Heineken. Vandaar dat wij een out of the money put willen schrijven, de Juli 68 INT put. Wij verwachten niet dat de koers tot onder de 68 zakt, voor medio juli. Koers 79,03 euro

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 Juli 68 INT put @ €0,23 (ontvangen)

Short: 1 Juli 68 INT put

Geef een reactie