Optie Trade van de Week: Heineken bier slaat dood, tijd voor geschreven call

We vinden (tickersymbol HEI) Heineken nog steeds te hoog staan. De koers is de laatste weken wel iets teruggevallen, maar daarna ook weer flink gestegen. Wij zijn echter van mening dat de koers niet veel verder zal stijgen, maar eerder zal consolideren op dit relatief hoge niveau. Wij schrijven een call om in te spelen op een zijwaartse/dalende beweging. Op bijgaande grafiek ziet u een neerwaartse gap rond 100 euro dat op 29 juli is gevormd. Dat komt doordat Heineken ex-dividend is gegaan. Opvallend is echter wel dat Heineken de opmars niet heeft kunnen vervolgen. Het lijkt er dus op dat het bier wat aan het doodslaan is…

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 HEI SEP 104 Call @ €0,15 (ontvangen)

Wat houdt een geschreven call in?        
Bij een geschreven call gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat dalen. Zelfs als de koers wat zou gaan stijgen, dan hoeft dat op zich geen probleem te zijn. Met een geschreven call gaan we een (potentiële) leverplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in september onder de €104 zijn we veilig. Een koers boven dit niveau betekent dat we eventueel de stukken moeten leveren voor €104 per aandeel. Dat risico vinden we op dit moment wel acceptabel. Blijft de koers onder dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie definitief opstrijken.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Laat een reactie achter