Optie Trade van de Week: geschreven put op Mylan

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: geschreven put op Mylan. Deze trade hebben we eerder aan onze abonnees op de VERS (USA)-portefeuille aangereikt. Deze positie staat momenteel op een papieren winst. Onderstaand de toelichting op deze trade en met de huidige optieprijzen.


Toelichting:
We schrijven een februari put op biotech-onderneming Mylan (tickersymbol: MYL) dat een marketcap heeft van $15 miljard. Momenteel spelen er een aantal overnames en de waarderingen van de sector zijn daardoor stabieler geworden. We denken dat Mylan zijn bodem rond de $26 bereikt heeft, want de herstelbeweging richting de $30 is zeer sterk.

Het $30-weerstandsniveau komt niet uit de lucht vallen: dit level komt overeen met het dieptepunt van oktober vorig jaar. Desalniettemin houdt het aandeel zich sterk en heeft Mylan een hogere ‘low’ gevormd rond de $28.

We verwachten dan ook dat het aandeel niet onder $25 zakt. Vandaar dat we een ‘out of the money’- put schrijven. Door het schrijven van een put, ontvangen we premie en profiteren we optimaal van een zijwaartse tot stijgende beweging.

Een februari-expiratiekoers boven de $25 zal ervoor zorgen dat we de ontvangen premie definitief kunnen opstrijken. Huidige koers onderliggende waarde: €29,20.

Bestaande positie:
Geen.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 MYL FEB 25 Put @ $0,18 (ontvangen).

Nieuwe positie: 
Short: 1 MYL FEB 25 Put.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

 

Geef een reactie