Gilead Sciences

Optie Trade van de Week: Geschreven put op Gilead Sciences

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: Een geschreven put op biotechfonds Gilead Sciences.


Toelichting:
We schrijven wederom een put op biotechfonds Gilead Sciences (tickersymbol GILD), nadat we de afgelopen maanden ook al een aantal succesvol waren. Gisteren kwam GILD met de kwartaalcijfers die de markt wat tegenvielen, maar wij blijven gematigd positief gestemd en schrijven daarom wederom een out of the money put. Steun ligt rond de $62 respectievelijk $60.

Het fonds heeft voor een biotechfonds nog steeds een relatief lage (forward) K/W verhouding van rond de 9,2 en een fraai dividendrendement van 3,9%. We achten de kans klein dat de koers nog fors verder zakt.
Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 GILD SEP20 60 Put @ $0,75 (ontvangen).

Grafiek:
Wat houdt een geschreven put in?
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers op 20 september boven de $60 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we evt de stukken moeten afnemen $60 per aandeel. Dat risico vinden we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie ad $75 definitief opstrijken.
Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!
OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

Geef een reactie