Optie Trade van de Week: Geschreven put op Galapagos

Op het biotechfonds Galapagos (tickersymbol GLPG) hebben we een geschreven april put, waarvan de premie nu definitief in de tas is.

De koers is wat teruggevallen en we achten het neerwaarts risico beperkt. We schrijven daarom opnieuw een put, deze keer een mei-optie. Huidige koers GLPG: €101,70.


Het sentiment in Galapagos is nog steeds Bullish omdat de koers fors boven de Ichimoku Cloud (Kumo) (= hier de groene wolk) noteert.

De Kumo kan rond de €90 voor steun zorgen. Vandaar dat we het wel aandurven om een put te schrijven met uitoefenprijs €84.

Wat is een geschreven put?        

Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft, gaat stijgen. Zelfs als de koers wat terug zou vallen hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een afnameplicht aan.

Bij een expiratiekoers in mei onder de €84 moeten we de stukken afnemen voor €84 per aandeel. Dat risico vinden we acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we definitief €28 opstrijken.

Transactie:
We schrijven (Open Sell): 1 GLPG MAY 84 Put @ €0,28 (ontvangen).

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

 

Geef een reactie