Optie Trade van de Week: geschreven put op Continental

Hierbij wederom een Optie Trade van de Week van OptieAcademy: geschreven put op Continental

Het Duitse DAX-fonds Continental (tickersymbol CON) is bij veel beleggers bekend vanwege de autobanden. Nu vormen banden voor auto’s, motoren, vrachtwagens en allerhande industriële (rijdende) apparaten inderdaad een aanzienlijk deel van het productenpakket.

Dat is echter niet alles. Het concern maakt ook (rubberen) riemen voor bijvoorbeeld de logistieke sector, veiligheidsproducten zoals helmen voor bouwvakkers, geleiderollers voor printers en aandrijfriemen voor de industrie.

De Duitsers experimenteren ook naar hartelust op vlakken als smart mobility, alternatieve brandstoffen en zelfs remsystemen voor elektrische auto’s. Allemaal wellicht geen core business, maar wel mobility gerelateerd.

We achten de kans klein dat de koers onder de €100 zakt, vandaar dat we een out of the money put schrijven. Rond de €104 ligt steun en weerstand rond de €132. Het dividendrendement bedraagt ruim 3%.

Transactie:

We schrijven (Open Sell): 1 CON Put NOV 100 @ €1,25

 

Wat betekent een geschreven put?        
Bij een geschreven put gaan we een gematigd directionele opwaarts gericht trade aan met de visie dat de koers van een aandeel gelijk blijft of gaat stijgen. Zelfs als de koers van Continental wat zou gaan dalen, dan hoeft dat geen probleem te zijn. Met een geschreven put gaan we een (potentiële) afnameplicht aan van 100 aandelen.

Bij een expiratiekoers in oktober boven de €100 zijn we veilig. Een koers onder dit niveau betekent dat we e.v.t. de stukken moeten afnemen voor €100 per aandeel. Dat risico we zeker acceptabel. Blijft de koers boven dit niveau, dan kunnen we de ontvangen premie definitief opstrijken.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
E-mail: info@optieacademy.nl

 

Geef een reactie