Optie Trade van de Week: Diagonal Calendar Callspread op AkzoNobel

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Optie Trade van de Week gepresenteerd: Diagonal Calendar Callspread op AkzoNobel.

Daggrafiek AkzoNobel

AkzoNobel is sinds kort aangeschoten wild en wordt op de huid gezeten door het Amerikaanse Pittsburgh Plate Glass Co (PPG). PPG heeft een bod neergelegd van €88,72 per aandeel, deels in cash en deels in aandelen PPG. Bestuursvoorzitter Ton Büchner heeft de deur echter dichtgegooid voor de Amerikanen en zegt eerdaags met een strategisch plan te komen.

Op bovenstaande dagchart is de positieve trend duidelijk te zien en werd er al begin januari een koopsignaal gegeven rond een koers van €60. Er werd toen al een zogenoemd ‘golden cross’-koopsignaal gegeven: de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) hebben elkaar al rond €60 gekruist.

Een tweede krachtig koopsignaal werd gegeven doordat de koers opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= toen de rode wolk) was uitgebroken. Dit geeft aan dat het sentiment positief is.

Wij zien nog steeds een (beperkt) stijgingspotentieel, aangezien er nu wat speelt in dit fonds. We hebben dit ook geconstateerd bij Unilever dat ook niet meer naar beneden ging. We hebben met de Europa-portefeuille (rendement: +11% sinds 1 januari 2017) op de ontwikkelingen van AkzoNobel ingespeeld middels een mooie optiestrategie: het kopen van een juni call (met een lagere vola) en het schrijven van een mei call met een hogere uitoefenprijs en met een hogere vola. We doen dus mee met een geringe investering middels een Diagonal Calendar Callspread, hetgeen we onderstaand uitleggen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €73,69.
Tweede weerstand: €72,12.
Eerste steun: €77,96.
Tweede steun: €79,11.

Wat is een Diagonal Calendar Callspread?
Een Diagonal Calendar Callspread is een spread met ongelijke uitoefenprijzen en ongelijke expiratiedata, die kan worden opgezet met zowel calls als puts. Wij hebben gekozen voor een spread met calls en anticiperen op een ‘rustige’ stijging richting de geschreven uitoefenprijs. We hebben onderstaande trade opgezet.

Actie:
We kopen (Open Buy): 1 AKZ JUN 82 Call @ €1,74 (betalen).
We schrijven gedekt (Open Sell): 1 AKZ MEI 84 Call @ €1,25 (ontvangen).

Dus:

  • Long (kopen): 1 AKZ JUN 82 Call en @ €1,74 (delta 32/vola 29,6).
  • Short (schrijven): 1 AKZ MEI 84 Call @ €1,25 (delta -27/vola 32,4).
  • Per saldo betalen we €49 per spread, zijnde (€1,74 – €1,25) * 100.
  • Het maximale risico is de investering van €49.
  • We kopen dus een call met een langere looptijd en een hogere delta.
  • We kopen een call die geprijsd is met een lagere vola dan de vola van de geschreven call.
  • Deze trade is nog steeds actueel en kan momenteel worden opgezet op: €2,25 – €1,40 = €0,85.

Ideaal scenario: met winst sluiten

Het ideale scenario is als AkzoNobel ‘rustig’ doorstijgt tot €84 op mei-expiratie. Dan loopt de geschreven call waardeloos af en kunnen we blijven meespelen op een verdere stijging vanwege de gekochte juni call, die dan nog een looptijd van 1 maand heeft.

De waarde van deze Diagonal Calendar Callspread neemt dus toe naar boven. Waarbij de winst gemaximeerd is vanwege de geschreven call in het geval de koers hard door het dak vliegt.

De spread zal echter in waarde afnemen als de koers onverhoopt heel hard gaat dalen. Wij achten de kans op een forse daling niet zo groot, aangezien het bestuur van AkzoNobel wel in beweging zal moeten komen, wat volgens ons positief zal uitwerken op de aandelenkoers. Aan de andere kant zien wij de koers ook niet keihard stjigen aangezien een overname zeker nog geen ‘done deal’ is.

U hoeft de geschreven opties uiteraard niet tot het einde van de looptijd aan te houden. U kunt iedere beursdag altijd uw opties sluiten, mocht uw visie opeens veranderen

Wilt u ook leren kansrijke aandelen te selecteren en in te spelen met opties? Kom dan op zaterdag 1 april naar onze unieke Dividend Masterclass in samenwerking met Cor Wijtvliet.

Dividend Masterclass met Cor Wijtvliet: kansen met dividend aandelen en opties

OptieAcademy en Cor Wijtvliet (hoofdredacteur van Beurshalte.nl), organiseren samen op zaterdag 1 april (van 09:00 uur tot 16:00 uur) een unieke Dividend Masterclass: kansen met dividend aandelen en opties. Locatie: Golfclub Kromme Rijn te Bunnik (nabij Utrecht).

Cor Wijtvliet en OptieAcademy reiken tijdens de Dividend Masterclass een aantal kansrijke dividend aandelen aan in combinatie met opties en optiestrategieën.

Deelname verzorgde dag: €237
Voor €237 kunt u deelnemen (inclusief 1 maand Dividend Rendement Aandelen Portefeuille). Voor aanmelden of meer informatie, verwijzen we u naar onze website: https://www.optieacademy.nl/programma/dividend-masterclass-kansen-dividend-aandelen-en-opties/

Als u interesse heeft in de Dividend Masterclass, dan kunt u ons uiteraard mailen: info@optieacademy.nl Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/
Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in AkzoNobel. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie