Optie Trade van de Week: AAL ready for Take-Off

Hierbij wederom een Optie TradeIdee van de Week: een driepoot long op de Amerikaanse luchtvaartmaatschappij American Airlines (AAL). We hebben deze trade onlangs aan de abonnees op de VERS-portefeuille aangereikt bij een koers van $39,80. Deze positie werd opgezet tegen een investering van $55 en staat voor onze klanten al op een fraaie winst. Onderstaand de toelichting op de trade en met de huidige optieprijzen.

We zien dat American Airlines (AAL) achterblijft bij zijn sectorgenoten. In de grafiek zagen we een stevige steun ontstaan rond de $36 en we zien nu ook dat het momentum aan het toenemen is. Het nieuws is niet echt florissant: AAL heeft te lijden onder de hoge kerosineprijzen en zag zich genoodzaakt flink te snoeien in internationale vluchten en besloot fees te heffen op sommige zitplaatsen. Het sterkt ons in het vertrouwen dat AAL desondanks ‘ready for take-off is’ gezien de groene opwaartse candle van een aantal dagen geleden. We spelen in op een verdere stijging met een driepoot long: een gekochte september call spread gefinancierd door een geschreven put.

Optieprijzen huidige
Long 1 AAL SEP21 40 Call @ $1,60.
Short:1 AAL SEP21 43 Call @ $0,40.
Short: 1 AAL SEP21 37 Put @ $0,20.

Aantallen zelf te bepalen. De verstrekte posities die wij daadwerkelijk hebben ingenomen zijn geen expliciet beleggingsadvies en hebben slechts een educatief karakter.

Wij wensen u veel succes met het optiebeleggen!

Met vriendelijke groeten,

OptieAcademy Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

Jan Robert Schutte (06-50746210) en Harry Klip (06-31903957). Website: info@optieacademy.nl

Geef een reactie