Aandeel Trade van de Week: Long in Quest for Growth

Deze week krijgt u van OptieAcademy de Trade van de Week gepresenteerd: Long in Quest for Growth. Sinds 1 januari 2017 zijn we met de Dividend Rendement Aandelen Portefeuille gestart, waarmee we inmiddels al op een resultaat staan van +7%. In deze dividendportefeuille hebben we ook aandelen van het Belgische Quest for Growth opgenomen.

Onlangs waren we aanwezig bij de FvB-beleggersbeurs in Antwerpen alwaar diverse ondernemingen zoals Bekaert, Solvay en Quest for Growth aanwezig waren.

OptieAcademy is uitgenodigd om eind augustus in Leuven een bijeenkomst van Quest for Growth bij te wonen, waarbij diverse CEO’s van ondernemingen hun strategie zullen toelichten.

Wij denken dat dit Belgische fonds interessant is, onder meer vanwege de brede spreiding van de portfolio waarin het belegt (zie onderstaande tabel). De trade luidde als volgt:

Actie:
We kopen aandelen Quest for Growth.

Toelichting:
We zien potentie in het Belgische Quest for Growth (tickersymbol: QFG/ISIN-code: BE0003730448). Quest for Growth is een Privak (Belgisch investeringsvehicle) die zich richt op Europese groeiaandelen in diverse sectoren, zoals biowetenschappen, informatietechnologie, software, halfgeleiders, telecom, elektronica, nieuwe materialen, en bijzondere opportuniteiten in andere groeisectoren.

De portfolio van Quest for Growth is grotendeels geïnvesteerd in groeibedrijven die op Europese aandelenbeurzen (Euronext, London Stock Exchange, Deutsche Börse, et cetera) en op andere gereglementeerde beurzen noteren, maar ook een aantal niet-beursgenoteerde ondernemingen. Onderstaande tabel geeft een overzicht aan van deelnemingen van QFG, waaronder Ablynx, Melexis, Umicore, SAP, Avantium en Corbion.

De marktkapitalisatie van QFG is meer dan €100 miljoen en de intrinsieke waarde per aandeel op 31 januari bedroeg €9,02. We raden aan om uw order te limiteren. Huidige koers QFG [d.d. waarop we deze trade hebben gedaan]: €7,26.

Huidige positie:
Geen.

Transactie:
We kopen 150 aandelen QFG @ €7,26.

Nieuwe positie:
Long: 150 aandelen QFG.

Daggrafiek Quest for Growth

De koers van Quest for Growth is in 1 jaar tijd bijna gehalveerd en bereikte daarbij eind juni vorig jaar een dieptepunt van €6,22. Het aandeel consolideerde vervolgens maandenlang en heeft sinds kort de weg omhoog weer gevonden. Een koopsignaal, zijnde een ‘golden cross’-signaal, is op dagbasis al gegeven: de voortschrijdende gemiddelden Tenkan Sen-lijn (rood) en de Kinjun Sen-lijn (blauw) hebben elkaar onlangs gekruist.

Een ander krachtig koopsignaal is gegeven doordat de koers overtuigend opwaarts uit de Ichimoku Cloud (= hier de groene wolk) is uitgebroken. Dit geeft aan dat het sentiment ‘bullish’ (positief) is. Steun kunnen we vinden op €7,35 zijnde de bovenkant van de Cloud.

Wij zien nog steeds voldoende stijgingspotentieel mits de koers niet meer onder de Ichimoku Cloud zakt. In deze column leggen we geen optiestrategie uit, wat normaal een mogelijkheid is om met een geringe investering in te spelen op een stijging, maar bij dit fonds kunnen we helaas geen opties, maar alleen aandelen kopen.

Steun- en weerstandsniveaus
Eerste weerstand: €7,70.
Tweede weerstand: €8,65.
Eerste steun: €7,35.
Tweede steun: €7,06.

Opleidingstraject Opties: 1ste maand op proef
We zijn ons ervan bewust dat het handelen in opties niet eenvoudig is. Vandaar dat wij speciaal voor beleggers met weinig tot geen optie-ervaring een Opleidingstraject Opties hebben ontwikkeld. Voor ambitieuze optiebeleggers zijn er per eind april weer plaatsen beschikbaar en u kunt dan 1 maand op proef deelnemen.

Het Opleidingstraject Opties is een exclusief coachingsprogramma, waarbij u wordt begeleid door ervaren optiehandelaren. Aan de hand van seminars, webinars, persoonlijke sparringssessies en case studies, gaan we aan de slag om van u een betere optie belegger te maken.

Voordelen Opleidingstraject Opties

 • Coaching door professionele optiehandelaren
 • Tevredenheidsgarantie: U kunt zonder kosten binnen 1 maand opzeggen
 • Individuele begeleiding
 • Kleine groep tot 12 personen voor een ‘optiemale’ begeleiding
 • Praktijkgericht, vanuit de basis
 • Veilig leren optie beleggen
 • Grote verliezen vermijden, valkuilen omzeilen
 • Winstgevende optiestrategieën toepassen
 • Met een gecalculeerd risico winst behalen met opties
 • 7-stappenplan tot succesvol optiebeleggen
 • Analysemethodes om betere resultaten te behalen
 • Wij helpen u om een persoonlijk handelsplan te ontwikkelen

Voor meer informatie verwijzen we u naar onze website: http://optieacademy.nl/opleidingstraject-opties/

OptieAcademy
Met een beperkt risico naar een optie-maal resultaat

 

Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957

E-mail: info@optieacademy.nl
Website: http://optieacademy.nl/
Disclaimer
Het OptieAcademy-team heeft een positie in Quest for Growth. Posities kunnen wijzigen al naar gelang de marktomstandigheden. Volgers van onze Optie Aanbevelingen-portefeuilles worden uiteraard op de hoogte gesteld van de mutaties van posities die in deze portefeuilles worden ingenomen danwel gesloten. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

Geef een reactie