Kroger: een aandeel dat goed en goedkoop is

Het is en blijft een moeilijke opgave voor elke waardebelegger. Welk aandeel ziet er alleen maar goedkoop uit en welk aandeel is niet alleen goedkoop maar ook nog eens koopwaardig? Cor Wijtvliet heeft het voor u uitgezocht, waaronder onder meer Kroger naar voren kwam.

Het aanbod van goedkope aandelen is zelfs in deze markt groot. Veel retailaandelen hebben een koers-winstverhouding van 10X of nog minder. Automobielbedrijven als Ford en General Motors zijn spotgoedkoop. Ook in andere sectoren waar een verregaande transformatie op stapel staat, zoals bij office Supplies of olie & Gas, zijn aandelen te vinden die er goedkoop uitzien.Ze zijn waarschijnlijk op goede gronden zo goedkoop en dus moet u ze na bestudering terzijde leggen. Sommige aandelen zijn echter goedkoop juist omdat ze niet goed bekeken worden of omdat de vermeende bedreigingen naar alle waarschijnlijkheid geen werkelijkheid worden.

Onze gastcolumnist Cor Wijtvliet heeft voor u 5 aandelen geselecteerd, waarvan hij overtuigd is dat deze niet alleen goedkoop lijken maar ook goedkoop zijn. Deze fondsen heeft Cor Wijtvliet in een rapport gezet en u kunt dit rapport bij Cor opvragen, via info@optieacademy.nl Hierbij reikt Cor Wijtvliet 1 aandeel aan: Kroger.

Supermarktketen Kroger 

Is Kroger een contrair aandeel of toch nog een waardeaandeel? Het aandeel wordt alsmaar goedkoper. Sinds het begin van het jaar is de koers met meer dan 30% gedaald en vooral in juni is de daling hard gegaan.

In juni had Kroger last van een ‘double whammy’. Het kwam zelf met een winstwaarschuwing voor het lopende jaar en bijna tegelijkertijd kondigde Amazon de overname aan van Whole Foods.

Dat laatste bericht trof trouwens alle aandelen van retailbedrijven. Waar Amazon opduikt, daar lijdt de concurrentie. Niet alleen Amazon intensiveert de concurrentie, maar ook Lidl doet dat.

Misschien is de afstraffing te ver doorgeschoten. Amazon is niet automatisch een winnaar en in de retailsector is het nog maar een kleine speler. Natuurlijk, de prijsdruk in de sector is enorm, maar misschien is het ergste wel voorbij. Bovendien lijkt Lidl in eerste instantie vooral een bedreiging voor kleinere ketens.

Daarmee is niet gezegd dat er geen risico’s vastzitten aan het kopen van Kroger. Gelet op de huidige problemen is het aandeel niet ten onrechte goedkoop, misschien wel te goedkoop. De tijd zal het leren!

Cor Wijtvliet
Hoofdredacteur Beurshalte.nl
Over Beurshalte: Dagelijks publiceert Beurshalte nieuwsbrieven en columns van leden van de redactie en van gastauteurs over de wereld van beleggen en alles wat ermee samenhangt. Daarnaast publiceert beurshalte wekelijks een nieuwsbrief met unieke inhoud over relevante beleggingsthema’s. Belangstellende lezers kunnen een gratis abonnement nemen. Als u geïnteresseerd bent, kunt u zich hier aanmelden! 

 

 

Disclaimer: Bovenstaand artikel is geen professioneel beleggingsadvies en het is ook geen uitnodiging om te gaan beleggen. Beleggen brengt kosten en risico’s met zich mee. In het verleden behaalde resultaten bieden geen garantie voor de toekomst. Het artikel is louter de persoonlijke mening van de auteur.

 

Geef een reactie