Hans van der Helm algo-trading expert aanwezig bij OptieBattle

Tijdens de OptieAcademy OptieBattle met professionele traders op 18 juni in Bunnik zullen optieguru’s aangeven hoe zij met behulp van de ‘grieken’ geld verdienen. Hans van der Helm is 1 van de sprekers en heeft zo’n 20 jaar ervaring als optiehandelaar.

Pasfoto Hans bewerkt

Hij is market maker geweest in opties op onder meer ASM Lithography, ING en Philips. Vervolgens heeft hij in 2005 in de dealing room waar Harry Klip en Jan Robert Schutte in rentespreads handelden, Forex (valuta) gehandeld. Hans heeft zich toen al verdiept in algoritme-trading (algo-trading). In 2011 heeft hij Quantmania opgericht. Hans is dus duidelijk met zijn tijd meegegaan en deelt graag zijn kennis met u. 

Wij zijn dan ook verheugd dat hij op 18 juni u hierover veel kan vertellen. Onderstaand een introductie, door Hans zelf geschreven:

Quantmania Logo

  1. Even voorstellen…

Vlak voor het einde van mijn studie Kwantitatieve Bedrijfseconomie ben ik in 1997 als market maker gaan werken op de Amsterdamse optiebeurs. Ik heb destijds als optiehandelaar gestaan in de ‘crowds’ van ING, ASML en Philips.

In het begin bestond de handel nog uit ‘open outcry’, maar in 2002 ging de handel over van vloer- naar schermhandel. De computer is daarbij steeds een grotere rol gaan spelen in de optiehandel. Aan- en verkoopbeslissingen worden tegenwoordig grotendeels bepaald door computers via algoritmen. Mijn interesse heeft zich in de loop der tijd dan ook meer en meer toegespitst op ‘algorithmic trading’. Ik heb hierover veel gelezen en ik heb over dit onderwerp geschreven in diverse fora op internet.

Mijn eerste handelssysteem schreef ik in 2005. Ik handelde toen diverse valutaparen en deze 24-uurs handel is uitermate geschikt voor deze manier van handelen.

In 2006 ben ik voor een ‘independent software vendor’ gaan werken en sinds 2008 werk ik voor een ‘market data vendor’. Momenteel ben ik als Key Account Manager werkzaam bij vwd group, waar ik verantwoordelijk ben voor de verkoop van o.a. real-time koersinformatie- en portfolio managementsystemen op de Nederlandse en Belgische markt. Ik ben dus al bijna 20 jaar werkzaam in de financiële wereld.

In 2011 heb ik Quantmania opgericht en sindsdien kunnen geïnteresseerden profiteren van de zeer winstgevende signalen van onze handelssystemen. Vanaf eind januari 2012 is ons eerste systeem ook beschikbaar in de Systemshop (www.systemshop.nl) en het is daarmee één van de langstlopende systemen binnen de shop.

  1. Hoe zou je je signaaldienst in het kort omschrijven?

Quantmania heeft handelssystemen ontwikkeld die handelen op basis van algoritmen. Bij eenzelfde beginsituatie wordt steeds eenzelfde reeks handelingen uitgevoerd. Emoties spelen daarbij geen enkele rol. Dit geldt voor zowel de aan- als verkoopbeslissingen. De systemen kunnen zowel long als short gaan. Dit betekent dat u zowel in een stijgende als in een dalende markt geld kunt verdienen. De beweging is belangrijker dan de richting van de beweging.

De systemen handelen op dagbasis. Dit betekent dat de posities aan het einde van de handelsdag worden ingenomen. Het is mogelijk dat een systeem een aantal opeenvolgende dagen een signaal geeft. Mocht er al een trade zijn gedaan, dan wordt de positie gewoon uitgebreid. Het maximum aantal futures dat door onze systemen wordt gekocht of verkocht is drie futures. Omdat onze posities na maximaal drie handelsdagen worden gesloten, zal het systeem ook nooit meer dan met drie futures gelijktijdig in de markt zitten.

Het algoritme geeft, afhankelijk van het systeem, gemiddeld drie à vijf keer per maand een signaal. De door Quantmania gehanteerde systemen zijn bijzonder winstgevend. Het winstpercentage is ongeveer 80%. Dat wil zeggen dat van de tien signalen er gemiddeld acht met winst worden afgesloten.

Eén van onze systemen is vorig jaar uitgeroepen tot het op twee na best presterende systeem in de Systemshop met een rendement van 69,26%. Inmiddels staat het rendement van dit systeem dit jaar alweer op 24,26%.

 

  1. Voor welk type belegger is jouw systeem geschikt?

De signalen worden ingenomen op basis van trends, countertrends, breakouts, swing trading, mean reversion en anomalieën. In bijna alle gevallen wordt daarbij de lange termijn trend gerespecteerd. Het winstpercentage is 80%. De relatief weinig voorkomende verlieslatende trades kunnen sporadisch hoog uitvallen, maar worden over het algemeen ook snel weer goedgemaakt. Onze systemen zijn dus uitermate geschikt voor mensen die goed kunnen omgaan met relatief veel winstgevende trades met af en toe een (forse) negatieve uitschieter.

Momenteel heeft Quantmania drie handelssystemen beschikbaar. Er wordt gehandeld in (mini) DAX futures en mini S&P500 futures. Details zijn te vinden op www.quantmania.nl en via de Systemshop op https://www.systemshop.nl/shop/systems.php?title=Quantmania. Hieronder een overzicht van de resultaten tot 1 juni 2016:

Resultaten Quantmania

  1. Tenslotte

Een goed handelssysteem hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Veel goede systemen blinken zelfs uit door hun eenvoud. Op internet en in diverse boeken zijn diverse systemen te vinden. De grootste uitdaging is niet het vinden van het beste handelssysteem. Er zijn verschillende systemen die winstgevend zijn en die niet de erkenning krijgen die ze misschien verdienen. Belangrijk is om een systeem te vinden (of te ontwikkelen) dat te doorgronden is, logisch is opgebouwd en aansluit bij uw eigen manier van handelen.

Na deze zoektocht begint het moeilijkste. Het consequent en systematisch handelen van uw eigen systeem. Daarbij moet u vertrouwen houden in slechte tijden, bijvoorbeeld tijdens een drawdown. Gegarandeerd dat deze periode zich vroeg of laat aandient. Heeft u bovengenoemde eigenschappen, de toewijding en het juiste systeem dan kan dit uitgroeien tot iets moois. Dan bent u in staat om geld te verdienen met uw (eigen) systeem.

Heeft u één of meerdere eigenschappen niet, die van een handelaar een succesvolle handelaar maakt? Geen paniek. Quantmania heeft een aantal zeer goede systemen voor u. De keuze is aan u.

Wij zijn verheugd dat Hans bereid is om met u zijn kennis te delen. Wilt u ook weten hoe professionele traders geld verdienen op de beurs? Schrijf u dan nu in. Er zijn nog een paar plaatsen beschikbaar: https://www.optieacademy.nl/programma/optieacademy-optiebattle-professionele-traders-zomerrally-volatilityhausse-premielong-short/

Geheel verzorgde dag voor €197
Deze masterclass is geheel verzorgd met lunch, koffie, thee, koekjesparade, frisdrank en gratis parkeerplaats.

Bonussen bij normaal ticket

  • 1 maand OptieActief Europa of USA
  • 500 transactietegoed als u als nieuwe klant een rekening bij Lynx opent|
  • 1 e-book naar keuze

U kunt zich aanmelden via info@optieacademy.nl

Met vriendelijke groeten,
OptieAcademy

Voor een optie-maal resultaat
Jan Robert Schutte 06-50746210 en Harry Klip 06-31903957
Website: OptieAcademy
E-mail: info@optieacademy.nl

Geef een reactie