Rotte Apple verkopen

Rotte Apple verkopen. Apple adepten onder ons zullen het wellicht niet in dank afnemen, maar we achten de kans zeer groot dat de koers van Apple vooralsnog zijn beste tijd gehad heeft. Uiteraard ontkenden wij niet dat Apple geen goede producten maakt, maar wij beoordelen Apple niet op fundamentele gronden.

Apple Weekly
Apple Weekly

Op basis van de grafiek kun je maar een ding concluderen: na het bereiken van een piek boven $700 is het aandeel aanbeland op een cruciaal steunniveau van $650. Een doorbraak van dit steunniveau kan verdere daling inluiden richting $600. Kortom, als je aandelen Apple hebt dan is het raadzaam om enige bescherming in te bouwen als je de aandelen echt wilt houden. Het is echter niet zo dat we altijd flauw zijn gestemd ten aanzien van Apple: in maart 2011 hebben we een positieve analyse gegeven: http://www.aandeelvandeweek.nl/2011/03/apple-aandeel-van-de-maand.html

Profiel Apple

Apple (tickersymbol AAPLE) ontwerpt, produceert, en vermarkt producten op het gebied van mobiele communicatie en media-apparaten, personal computers en draagbare digitale muziekspelers.

Daarnaast verkoopt Apple gerelateerde software, diensten, randapparatuur, voorzien van een netwerkoplossingen, en derden digitale content en wereldwijde toepassingen.

Apple heeft zeer veel top of the bill producten en diensten, waaronder:  iPhone, iPad, Mac, iPod, Apple TV, de iOS en Mac OS X besturingssystemen, iCloud, en verschillende accessoire en ondersteuning aanbod, evenals een scala van consumenten- en professionele softwaretoepassingen.

Op 24 September 2011 had Apple 357 winkels, met inbegrip van 245 winkels in de Verenigde Staten en 112 winkels internationaal. Apple Inc. werd opgericht in 1976 en heeft zijn hoofdkantoor in Cupertino, Californië. Het hart en ziel van Apple, Steve Jobs,  overleed in 2011.

Marktkapitalisatie Apple: $600 miljard

De marktkapitalisatie van Apple bedraagt meer dan $600.000.000.000. Het kan verkeren: in 1997 was Apple bijna failliet en 15 jaar later is het een bedrijf met de grootste marktkapitalisatie ter wereld. Apple maakt per uur ongeveer $ 7.000.000 winst. Apple’s oogappeltjes iPhone en iPad genereren jaarlijks $130 miljard aan omzet.

Er worden ongeveer 267 iPhones en 90 iPads verkocht per minuut. Meer interessante wetenswaardigheden over Apple vind je in dit NRC-artikel http://www.nrc.nl/tech/2012/05/01/samsung-de-grootste-apple-de-rijkste/

Technische staat Apple

De (week)grafiek illustreert een mooie uptrend van Apple, waarbij echter de laatste 2 weken het klad erin is gekomen. De lange termijn trend is nog steeds neerwaarts gericht, maar er zijn inmiddels wel haarscheurtjes in gekomen.

Ondanks dat zogenaamde goeroe’s Apple de hemelinprijzen en zelfs koersdoelen van $1000 in het vooruitzicht hebben gesteld, is het aandeel inmiddels zuidwaarts gekoerst na het aantikken van de $700-grens. Rond $650 ligt een cruciaal steunniveau, waarbij een doorbraak het luik opengaat.

Daggrafiek Apple

Apple Daily
Apple Daily

De daggrafiek van Apple illustreert duidelijk een gap down op 24 september tussen $700 en $688. Zolang deze gap niet is gesloten, is dit een negatief signaal. De indicatoren zijn de afgelopen weken aanzienlijk verslechterd. De Double Stochastics gaven weliswaar in september een cyclusbodem aan, maar het herstel was van korte duur. De Quick Indicator (middelste grafiek op basis van MACD) is ook verslechterd, terwijl de RSI 2 een startsein gaf tot verkopen. Het minimale koersdoel is circa $595 (650-(705-650)) mits de $650-grens wordt doorbroken.

Apple Hourly
Apple Hourly

Bovenstaande grafiek geeft de koersontwikkeling aan van Apple op uurbasis. Een fraaie downtrend werd ingezet van circa $705 tot circa $650. We verwachten een forse verdere daling, waarbij het aandeel echter enige steun kan verwachten rond $600. Een verdere daling tot circa $550/$630, zijnde de low van mei, achten we mogelijk.

Bij een onverhoopte stijging, waarbij het aandeel boven $682 gaat uitstijgen, nemen wij echter ons verlies. In dat geval zal het technische beeld weer verbeteren en is dan het negatieve scenario niet meer geldig.

Optiekansen Apple

Er is voor optiebeleggers goed nieuws, want er zijn uiteraard opties op AAPL genoteerd. Offensieve optietraders zouden een 680/650/600-driepoot op kunnen zetten in de november-serie met $652,59 in de stukken. De driepoot bestaat in dit geval uit een short NOV 680 Call @ 18,70 waarvoor een NOV 650/600 putspread kan worden gekocht @ 18 (30,50-12,50). Er wordt dus zelfs per saldo $70 ontvangen, maar gemakshalve zullen we dit wegstrepen tegen de kosten.

Maximale winst driepoot Apple

De maximale winst van deze driepoot op Apple bedraagt dus $5000 (50 punten maal $100) als het aandeel in november onder $600 expireert.

De optieprijzen moeten uiteraard met 100 worden vermenigvuldigd. We hebben geen rekening gehouden met transactiekosten. Beleggers die Apple willen aanhouden in portefeuille zouden hun pakketje kunnen beschermen door een put te kopen, danwel en/of een call te geven.

Meer analyses en (optie)strategieën kun je vinden elders op onze website www.optieacademy.nl. Uiteraard kunt u ook uw eigen suggesties naar ons doormailen naar mailto:info@optieacademy.nl

Cursus winstgevend beleggen met opties

De Europese schuldencrisis heeft de beurzen aanzienlijk verlamd. Heeft u geld verloren met opties of weet u niet hoe u rendement kunt behalen?

Dan heeft Optie Academy de oplossing: kom op zaterdag 27 oktober naar de cursus Cursus winstgevend beleggen met opties in Amsterdamen verdien geld in iedere markt. Klik hier voor meer informatie Diensten

Ook verzorgen wij masterclasses waarvan de inschrijving inmiddels openstaat:

Masterclass optie trading

Professioneel leren handelen in opties

Uw investering: €397,- per persoon (incl. BTW). Beperkt risico, onbeperkt rendement.
Wanneer: zaterdag 3 november
Aanvang: 10:00 uur tot 17:30 uur.
Locatie: BounceSpace, Weteringschans 28, 1017 SG Amsterdam.

Onderwerpen die we behandelen:

 • Soorten opties en (hefboom)werking
 • Theorie van opties en hoe u deze toepast in de praktijk
 • Optiegrieken: delta, gamma, vega, rho
 • Optiestrategieën: extra rendement, bescherming, aandelen met korting verwerven
 • Straddles, Strangles, Butterflies, Driepoten en andere optieconstructies
 • Hefboom, dynamisch (delta’s) hedgen
 • Hoe stel je een beleggingsportefeuille samen?
 • Psychologie van beleggen
 • Money management
 • Hoe dek je je risico’s af (Riskmanagement)?
 • Technische Analyse, timing tools
 • Actuele strategieën in de markt
 • 7 gouden beleggingsregels

https://optieacademy.nl/contact/ via info@optieacademy.nl en reserveer. Er is slechts een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Tot slot willen we onderstaand graag nog een ervaring van 1 van onze deelnemers Lourens Zonneveld met u delen, uiteraard danken wij Lourens voor zijn evaluatie.

Training Optie Academy ervaring van deelnemer Zonneveld

Onlangs gaven Harry Klip en Jan Robert Schutte een basiscursus beleggen. Laurens Zonneveld was een van de gedrevenen betrokken participanten van de workshop. Hierbij zijn ervaring die hij met u wel wilde delen. Wij danken Lourens dan ook voor zijn evaluatie.

Ik (Lourens)  ben reeds jaren bekend met het handelen in aandelen en obligaties, maar futures daar wilde ik tot voor kort mijn vingers niet aan branden.

Opties als bescherming van portefeuille

Via andere beleggers en via de media echter vernomen dat zelfs in een conservatieve portefeuille opties een plaats behoren te hebben. Al is het alleen maar ter bescherming van ………….

Professionele traders

Zodoende heb ik afgelopen week toch een eerste stap in de futures gemaakt. Ik heb een basistraining gevolgd bij de Optie academy voor het traden in opties en turbos. Deze cursus gegeven door professionele traders gaf me een goed overzicht in de verschillende optiestrategien die je kunt gebruiken zodat je zowel in een bear, in een bullmarket als in een market die zijwaarts beweegt.

Ook hoe je de juiste posities kunt innemen om je portefeuille je eigen touch te geven en het portefeuille rendement te optimaliseren.

Ik kijk nu uit naar de masterclass van begin (3) november om deze materie beter onder de knie te krijgen en daarna zelfstandig aan de slag te gaan.

Met vriendelijke groet,

Lourens Zonneveld, Amstelveen

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@optieacademy.nl

www.optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Apple. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

Rotte Apple verkopen

Geef een reactie