Questcor Pharmaceuticals: gifpil of aan de beterende hand?

Questcor Pharmaceuticals (QCOR) was een van de beste momentumaandelen van de afgelopen vijf jaar, totdat een aantal slecht nieuws berichten het aandeel flink raakte. Het bedrijf heeft ongeveer 50% van zijn waarde verloren sinds September na een ‘bearish’ artikel van Citron research en na aanscherping van een verzekeringsmaatschappij ten aanzien van de dekking op haar product Acthar Gel.

Dit  belangrijke medicijn is een injecteerbare drug die wordt gebruikt voor de behandeling van verschillende omstandigheden. Acthar Gel wordt voornamelijk gebruikt voor de behandeling van multiple sclerose en nefrotisch syndroom, infantiele spasmen aanwijzingen. Dit medicijn levert de grootste bijdrage aan de inkomsten van het bedrijf.

One trick pony

Vanwege dit nieuws gingen beleggers beseffen dat dit een bedrijf was dat slechts één verkocht product heeft, waardoor het een hoog risico heeft: oftewel een one trick pony. Sinds het slechte nieuws in September, heeft Questcor al het mogelijke gedaan om de investeerders van de opwaartse trend te overtuigen. Het bedrijf heeft goede verkoopcijfers gepubliceerd, het heeft aandelen teruggekocht en kent een dividend van 3%. Vooruitblikkend moet het bedrijf gaan bewijzen dat het zich niet illegaal gedraagt bij de verkoop van Acthar aan artsen.

De verkoop van het medicijn Acthar steeg met meer dan 100% vorig jaar.  Door de meest recente overname creëert het bedrijf een waardevolle pijplijn van medicijnen om te  investeren in de toekomst. Een hoge aanwezigheid van short verkopers kan moeilijk en frustrerend zijn voor een lange-termijn belegger. Het leidt vaak tot een underperforming aandeel en deze trend kan voortgezet worden totdat een katalysator wordt gevormd dat de short verkopers dwingt om hun positie te wijzigen. Dus is het veelal wachten totdat deze shorts eruit worden gesqueezed.

Fundamenteel: Lage waardering

Questcor heeft helemaal geen schuld en het heeft een zeer lage koerswinstratio van 9,80, en kent zelfs een lagere toekomstige K/W van 6,49, en een extreem lage PEG ratio van 0,29. QCOR vertoont een sterke groei op alle belangrijke kengetallen; de gemiddelde jaarlijkse groei van de omzet voor de afgelopen 5 jaar was zeer hoog op 76,36%, de gemiddelde jaarlijkse winstgroei van de afgelopen 5 jaar was ook zeer hoog op 38,05% en de gemiddelde jaarlijkse inkomsten groei ramingen voor de komende 5 jaar zijn ook niet onverdienstelijk met 33,50%.

Dividend QCOR

QCOR betaalt dividenden; het (forward) jaarlijkse dividendrendement is vrij hoog op 3.13%. Het bedrijf wordt momenteel verhandeld op 55,9% onder de 52-week high en heeft 64% opwaarts potentieel op basis van de consensus gemiddelde richtprijs (let wel: fundamenteel gezien) van $41,86.

Resultaten Questcor Pharmaceuticals

QCOR zal zijn financiële resultaten op 18 februari publiceren. De verwachting is een winst van $0,99 per aandeel wat een stijging van 106% betekent vergeleken met hetzelfde kwartaalresultaat een jaar geleden. Wil je meer weten over Questcor Pharmaceuticals: http://www.questcor.com/

Technische staat QCOR

Questcor Pharmaceuticals one trick pony bittere pil of beterende hand?
Questcor Pharmaceuticals (QCOR) was een van de beste momentumaandelen van de afgelopen vijf jaar, totdat een aantal slecht nieuws berichten het aandeel flink raakte.

Het aandeel heeft vanaf de top in september 2012 flinke klappen gehad en daalde met circa 70%. Vanaf een low van $17,25 is het fonds alweer met 50% gestegen, precies tot het eerste (31,8% Fibonacci Retracement Level). Het tweede (50% Fibonacci Retracement Level) ligt rond $30 wat dus ook een natuurlijke weerstand is.

Dit niveau kan worden behaald, mits de steunzone van $24,57 intact blijft. Een doorbraak van dit niveau kan het aandeel verder doen dalen richting $20 tot $17. In principe staan de indicatoren er goed voor voor een verdere stijging van het aandeel: de double stochastics en de RSI hebben een ‘knik’ gemaakt vanuit een laag niveau, al laten de gemiddelden op dagbasis nog geen overtuigend beeld zien.

Op uurbasis ziet het er wel beter uit: hierbij is de $26-zone cruciaal. Zolang de koers hier boven blijft, zijn longposities opportuun, want de moving averages vormen hier steun. Met de cijfers in het verschiet van volgende week, is het echter enigszins gokken hoe de markt hierop reageert.

Mogelijke optieconstructie

Hoewel dit een fonds is dat door omstandigheden veel van zijn glans verloren heeft, biedt dit volgens ons momenteel  een goede risk/reward ratio. Wij gaan dan ook de komende dagen kijken of we hierop een goede optiestrategie kunnen opzetten.

Trading suggesties voor onze trouwe klanten

Let wel: de suggesties die wij hier doen dient puur ter illustratie en u op bepaalde ideeën te brengen. De daadwerkelijke transacties die we gaan uitvoeren, communiceren wij in principe uitsluitend aan onze klanten en/of onze trouwe volgers van ons aandeel van de week via de e-mail. Als u zich nog niet heeft ingeschreven: dat kunt u dan doen rechtsboven aan de website via de 7 valkuilen van opties.

U kunt uw ideeën, suggesties en tips mailen naar info@optieacademy.nl

www.optieacademy.nl

Harry Klip en Jan Robert Schutte

Disclaimer

Het Optie Academy-team heeft (nog) geen positie in Questcor Pharmaceuticals. De auteurs leveren bijdragen op persoonlijke titel. De informatie op deze website is niet bedoeld als professioneel beleggingsadvies of als aanbeveling tot het doen van bepaalde beleggingen.

 

 

3 thoughts on “Questcor Pharmaceuticals: gifpil of aan de beterende hand?

Geef een reactie